Vianen krijgt kous weer op de kop van HMS

Wedstrijdverslagen 403 keer gelezen

UTRECHT • Vorig seizoen verloor Vianen twee keer kansloos van HMS. Afgelopen zaterdag gingen de punten opnieuw naar de Utrechters (2-1), maar gezien het spelbeeld deden de tricolores zich ernstig te kort.

Beide elftallen lieten goed voetbal zien, maar met verschillende speelstijlen. HMS wilde vooral zijn centrumspits bereiken die in standaardsituaties met name koppend de meerdere was van de Viaanse verdedigers. Op het kwartier werd het 1-0 toen een vrije trap vanaf de rand van net zestien metergebied rechtstreeks in de kruising verdween.

Knap schot
De bezoekers pakten de draad goed op en acht minuten later tekende Bernhard Schreuders, na een goed actie van Justin Mouhmy, voor de gelijkmaker: 1-1. Vianen, dat minimaal gelijkwaardig was. werd in blessuretijd verrast door een knap schot uit de tweede lijn, dat weer stijf in de kruising verdween: 2-1.

Scherpte
In de tweede helft lag het initiatief bij Vianen. HMS creëerde nagenoeg niets, terwijl de bezoekers pas in het laatste kwartier tot uitgespeelde kansen kwamen. Mitchell Vanenburg, Moumhy en Mitchell Akkerman hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar misten de scherpte.