• LRC Leerdam - Nieuw-Lekkerland (0-3).
• LRC Leerdam - Nieuw-Lekkerland (0-3). Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Koploper Nieuw-Lekkerland zet LRC terug op aarde: 0-3

Wedstrijdverslagen 587 keer gelezen

LEERDAM • Nieuw-Lekkerland zette zaterdag in Leerdam in een topper in de eerste klasse LRC resoluut terug op aarde. Dankzij twee goals van Damiën Muller en tussendoor een penalty van Harold Vrolijk pakte Nieuw-Lekkerland met 0-3 via de vierde zege op rij zelfs de koppositie. LRC maakte zaterdag te veel fouten en bleek ditmaal zo onmachtig dat na drie overwinningen de eerste nederlaag onvermijdelijk was.

Voor bijna vierhonderd toeschouwers werd in Leerdam vooraf één indrukwekkende minuut complete stilte in acht genomen vanwege de zo plotseling overleden LRC-webmaster en ex-voorzitter Fred Kars.

Zware week
"Dit is voor LRC in alle opzichten een zware week", vatte LRC-trainer Rob Hilbers na afloop de situatie samen. "Vooral natuurlijk door het zo plotseling overlijden van Fred Kars. Maar ook de wedstrijd vandaag is voor ons een flinke teleurstelling. Verschillende spelers maakten vanmiddag cruciale persoonlijke fouten. Nieuw-Lekkerland strafte die enorme fouten goed af. De manier waarop wij deze partij verliezen is heel frustrerend. Na rust wilden we nog proberen de 0-2 achterstand recht te zetten en dan valt al heel snel simpel de 0-3 uit een spelhervatting."

Geweldige start
Als winnende trainer was Maarten van Gastelen bij Nieuw-Lekkerland natuurlijk veel vrolijker: "Dit is een geweldige competitiestart: vier keer op rij winnen is prachtig. Vandaag was het zeker in de tweede helft onze beste wedstrijd. Voor rust ging het nog gelijkop, maar defensief gaven we behalve twee vrije trappen weinig weg en we straften de fouten van LRC koel af. Na de 0-3 was het vroeg na rust al klaar en konden we de partij rustig uitvoetballen. De ambitie om dit seizoen de top-5 te bereiken zit er nu dik in. We bekijken het verder van week tot week. Eerst nu thuis tegen GRC'14 en dan naar Kloetinge toe."

Voorlopig is Nieuw-Lekkerland met de maximale buit wel koploper.

Vroege goal
Zonder de aanvallers Bart Barendreght (net terug van vakantie) en de niet topfitte Ferry Meijdam kwam LRC zaterdag niet tot scoren. Dat deed Nieuw-Lekkerland al na dertien minuten wel. Met dank aan de thuisclub. Mark den Hartogh ging in de Leerdamse defensie lelijk in de fout en topscorer Damiën Muller strafte dit met een laag schot meteen af: 0-1.

Even later kreeg LRC-speler Angelo Puriel wegens een schwalbe de eerste gele kaart van de druilerige middag. Alleen uit twee vrije trappen na overtredingen jegens Maikel van de Water en Serdar Akkanat kon LRC gevaar stichten maar Arwin van Soest en Maikel van de Water schoten de bal beide keren in de muur. Onnodig gevaarlijk hoog spel van verdediger Yassine El Hanoudi vlak bij zijn eigen doel kostte LRC na een half uur een penalty. Harold Vrolijk benutte die strafschop met een keihard halfhoog schot onhoudbaar: 0-2.

In de 37e minuut maakte Wim de Jong vanaf links na een vloeiende aanval van Nieuw-Lekkerland zelfs nog een derde doelpunt maar wegens buitenspel werd die treffer afgekeurd. Een mooie actie van Arwin van Soest op rechts leidde kort voor de rust tot de enige serieuze Leerdamse kans, maar uit de gave voorzet mikte Serdar Akkanat net te hoog.

Koude douche
Als LRC nog hoopvol aan de tweede helft was begonnen, volgde al in de 49e minuut de koude douche. Uit een verre vrije trap vanaf rechter zijlijn kon Damién Muller vrij voor doel simpel met 0-3 zijn tweede doelpunt van het duel maken. De Leerdamse pogingen om wat terug te doen leverden niks op want Maikel van de Water schoot vanaf twintig meter naast en bij een schot van Arwin van Soest redde keeper Jesper Harmans en captain Gert Jan Stout ruimde de bal verder op. Ook een poging van Tom Maddison na goed terugleggen van Arwin van Soest was te hoog.

Rode kaart
Twintig minuten voor tijd moest LRC zelfs met tien man verder. Yassine el Hanoudi kreeg na herhaald commentaar op de arbitrage van scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten-Leur tweemaal direct achtereen de gele kaart en kon dus met rood vertrekken.

De rest van de wedstrijd was natuurlijk een formaliteit. Een knal van Ricardo Papilaja was het laatste Leerdamse offensieve wapenfeit. Zelfs het scorebord raakte van slag. Het was daarom eigenlijk maar goed dat een doelpunt van Nieuw-Lekkerland in de 82e minuut nog wegens buitenspel werd afgekeurd, zodat het gewoon bij 0-3 bleef.

Anton van der Giessen

• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden