Vuren - NEO’25
Vuren - NEO’25 Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Vuren pakt eindelijk eens de drie punten

Wedstrijdverslagen 670 keer gelezen

VUREN  Na twee nederlagen en twee gelijke spelen pakte Vuren thuis tegen NEO'25 eindelijk zijn eerste overwinning. De drie punten waren een terechte beloning, maar de 3-2 overwinning was zwaarbevochten.

Na de eerste vier wedstrijden was het oordeel van trainer Ron Vlot telkens dat het puntenverlies onnodig was. Vuren liet vooral voor rust zien waarom dat zo was, maar ook waarom het tóch gebeurde. In die eerste helft was de thuisploeg bijna 45 minuten de betere ploeg, maar halverwege stond het wel 1-2 in het voordeel van de gasten. Na rust was het voetballend een stuk minder bij de thuisploeg, maar op karakter werd vlak voor tijd alsnog gewonnen.

De wedstrijd begon spectaculair. Binnen twee minuten kreeg Lorenzo Kooiman een goede schietkans en raakten de gasten de lat. Kort daarna profiteerde Bart Muilenburg van de wel erg slecht opgestelde doelman van NEO'25. Hij mikte de bal in de verre hoek. Lang kon Vuren niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later sneden de gasten door de Vurense defensie om vervolgens de jonge doelman Jason van den Berghe kansloos te laten.

Daarna speelde Vuren een halfuur een prima wedstrijd, maar liet het na zich te belonen. De eerste keer dat de gasten weer voor het doel kwamen, was het wél direct raak: 1-2.

Ook na rust vond Vuren weer razendsnel het net. Dit keer was het zelfs al na 41 seconde raak. Bas van der Vliet bekroonde een prachtige solo met de 2-2. De betere kansen bleven voor Vuren, maar achterin was het continu opletten geblazen. Vijf minuten voor tijd viel niet zonder geluk de terechte 3-2. Een voorzet van invaller Kaj Brijder vloog ineens bij de eerste paal binnen: 3-2.

"Als je goed speelt, moet je jezelf belonen", weet Vlot. "We stonden met twee punten onderin en dan heb je gewoon een overwinning nodig. We zijn allemaal blij dat dat vandaag gelukt is."