GJS laat zich door Sleeuwijk nog dieper in de problemen drukken

Wedstrijdverslagen 1.039 keer gelezen

DALEM • Door een 1-2 overwinning op GJS heeft Sleeuwijk de hekkensluiter nog dieper in de problemen gedrukt en heeft nu een voorsprong van vier punten op het nog steeds puntloze GJS.

Voorafgaand aan de wedstrijd had GJS goede hoop op een gunstig resultaat, mede door de goede wedstrijd van vorige week tegen koploper Woudrichem die onverdiend met 3-2 werd verloren. GJS had de bovenste vijf ploegen als tegenstander gehad en mocht nu drie wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje gaan spelen. Helaas ging het dus weer mis.

Er stond een straffe wind van doel tot doel en GJS had in de eerste helft de storm in de rug. Dit was duidelijk geen voordeel, omdat GJS ten onrechte de lange bal bleef hanteren en deze waren steeds te hard. De beste kansen waren voor Sleeuwijk. Zo kopte Barry Ruitenberg vrijstaand tegen de paal en schoot Frans van den Steenhoven na een snelle aanval van dichtbij over het doel.

Vlak voor rust kreeg GJS binnen een minuut twee kansen. Eerst schoot Joost Haggenburg na een lange aanval schuin voor doel op de voeten van keeper Martijn Verhoeven en kopte Ruud Bos vervolgens uit de corner keurig op doel, waar Jimmy van de Koppel klaar stond om de bal van de lijn te koppen. Ruststand dus 0-0.

Snelle gelijkmaker
Na de rust begon GJS goed en leek met de wind tegen beter te gaan voetballen. Dit resulteerde in de 54e minuut in de 1-0. Niels Hofman gaf de bal diep op Ruud Bos die beheerst raak schoot.

Twee minuten was het echter al weer gelijk. Slordig uitverdedigen van GJS leverde een vrije trap voor Sleeuwijk op. De bal kwam goed voor het doel en Jeffrey Molhoek tikte de bal keurig binnen.

Vechtlust
Hierna zakte het spelpeil bij GJS weer verder naar beneden. Drie minuten later schoot Frans van den Steenhoven via de lat over het doel. Sleeuwijk ging op jacht naar de overwinning en toonde veel meer vechtlust dan GJS. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Akram Mohamed ging net voorbij de verre paal naast. GJS probeerde het ook weer en Sjors Hendriks kopte uit een vrije trap net naast en een scherpe voorzet van Niels Hofman ging net aan iedereen voorbij en voor het doel langs.

En zoals in alle vorige wedstrijden ging het opnieuw mis in de laatste minuten. In de 85e minuut zette Frans van den Steenhoven vanaf links de bal voor het doel van GJS waar Jenner Koek zwak verdedigen van GJS afstrafte en de bal binnen kopte, 1-2 dus. GJS zette even alle op alles om toch nog gelijk te komen, maar behalve enkele hoekschoppen werden geen echte kansen gecreëerd.

Volgende week speelt GJS opnieuw thuis en wel tegen Drechtstreek.