Hattrick Nivo Sparta-spits Christiaan Perrier tegen voormalig werkgever

Wedstrijdverslagen 2.191 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Voor Nivo Sparta was zaterdag de eerste driepunter een feit. Oranje Wit werd op sportpark De Watertoren met maar liefst 5-1 aan de kant gezet.

Nivo Sparta startte sterk, maar verzuimde om al vroeg te scoren. In de twintigste minuut was Christiaan Perrier alsnog verantwoordelijk voor de openingstreffer. Tot de rust verweerden de bezoekers zich kranig, maar in de tweede helft stelde Nivo Sparta de zege alsnog veilig dankzij nog twee doelpunten van Perrier en eveneens twee treffers van Daan Schreuders.

Gif
Daarmee proefde Nivo Sparta voor het eerst het zoet van de overwinning. Een zeer welkome zege, vond trainer Theo de Boon vanzelfsprekend: "We hadden een lastige start, maar je merkt dat het steeds beter gaat. Het elftal krijgt meer stabiliteit en het begint te draaien. Ik zag vandaag zoveel beleving, inzet en passie. En dat is ook nodig. Bij sommige spelers is honderd procent inzet namelijk te weinig voor de eerste klasse. De mindset moet zijn dat we móéten winnen. Dat gif zag ik vandaag in de ploeg en dan is dit natuurlijk een hele leuke overwinning."

Ontlading
Met drie goals tegen zijn voormalige werkgever was spits Perrier bijzonder belangrijk voor Nivo Sparta. Dit tot blijdschap van De Boon: "Christiaan kwam in een team terecht waar alle automatismen uit waren. Het is voor iedere spits gewoon lastig wanneer de aanvoer niet goed is, dus dit was voor hem natuurlijk een ontlading. Samen met Frenk (Schaap, red.) hebben we een koningskoppel voorin. Maar uiteindelijk is het een teamprestatie. Het vertrouwen heeft een boost gekregen."

Vertrouwen
Na de eerste zege kan Nivo Sparta, dat desondanks de laatste plaats bezet, zich opmaken voor twee uitduels, te weten Heerjansdam en SVL, de nummers 5 en 6 in de eerste klasse C. Daarvoor hoeft de hekkensluiter niet te vrezen, vindt De Boon: "Ik denk dat wij het tegen voetballende ploegen makkelijker hebben dan tegen counterploegen die met lange ballen strooien. We kunnen de komende twee wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien."
 

• Nivo Sparta - Oranje Wit (5-1).
• Nivo Sparta - Oranje Wit (5-1).
• Nivo Sparta - Oranje Wit (5-1).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 1 minuut geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 1 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 6 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 6 uur geleden