Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Ook op zaterdag is Beesd te sterk voor Rhelico

Wedstrijdverslagen 978 keer gelezen

RUMPT  De derby Rhelico-Beesd is dit jaar voor het eerst op zaterdag gespeeld. De laatste jaren trok Beesd vaak aan het langste eind en dat was dit keer niet anders. Lang leek het een makkelijke middag te worden voor de gasten, maar na rust kreeg Beesd het nog moeilijk. De 1-3 uitslag was uiteindelijk echter wel verdiend.

Niet alleen de winnaar, maar ook het traditioneel matige spel was niet anders dan het op zondag altijd was. Dat het nog een echte wedstrijd werd, kwam vooral omdat de thuisploeg na de 0-2 in de tweede helft toch nog alle schroom van zich afgooide en zich in de wedstrijd wist te knokken. Zeker na de 1-2 van Akram Chahyd was er weinig meer over van het overwicht dat Beesd tot dat moment had.

Beesd kon zichzelf alleen verwijten dat het niet verder dan 0-2 was weg gelopen. Na een halfuur schoot verdediger Jorn van den Broek de 0-1 in de hoek. Kort na rust kregen de gasten de verdiende 0-2 in de schoot geworpen. Na een voorzet van Kevin Kruissen zat Rhelico-routinier Sjoerd Dragstra helemaal mis. Nick van Gameren lette op en tikte de 0-2 binnen. "Voor rust was er een moment dat ik de bal niet meer verwachtte, maar toch kreeg en over knalde", zei Van Gameren na afloop. "Nu bleef ik hem wel verwachten en dan sta je op de goede plek."

Hoewel de 1-2 van Chahyd nog uit de lucht kwam vallen, waren de verhoudingen daarna een stuk anders. Rhelico ging op zoek naar de gelijkmaker, maar raakte daarbij wel verdediger Bas van Rijnsbergen met een tweede gele kaart kwijt. Omdat de thuisploeg daarna niet defensiever ging spelen, kreeg Beesd wel heel veel ruimte om de wedstrijd te beslissen. Dat liet het lange tijd na, waardoor het tot de allerlaatste seconde spannend bleef. Toen maakte Jarno van de Water de bevrijdende 1-3.

"Over negentig minuten is deze zege voor Beesd wel verdiend", erkende Rhelico-trainer Adrie van Steijn. "Zij zijn net wat verder en hadden ook zomaar met 1-5 kunnen winnen vandaag. Ik ben echter wel trots op hoe we gevoetbald hebben in de tweede helft."

Beesd-trainer Dick Wammes zag dat zijn ploeg het zichzelf lastig maakte. "En dan kun je in de slotfase ook nog zomaar de 2-2 om je oren krijgen. Dat hadden we ons niet mogen laten gebeuren. We hadden de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Neemt niet weg dat de winst in deze derby wel telt. Daar kunnen we mee thuiskomen. Nu moeten we zorgen dat we dit doortrekken. Wie weet kunnen we dan bovenin aanhaken."

• Rhelico - Beesd (1-3).