• Yassin Ouja met Kozakken Boys in actie tegen Jong Volendam.
• Yassin Ouja met Kozakken Boys in actie tegen Jong Volendam. Foto: Vincent de Vries / Pro Shots / Kozakken Boys

Yassin Ouja ontwikkelt zich tot smaakmaker van Kozakken Boys

Algemeen 1.752 keer gelezen

WERKENDAM • Yassin Ouja kwam voor Kozakken Boys' begrippen van een kleine club. De stap van zondaghoofdklasser Unitas zou de nodige tijd vergen, maar na vier maanden is de Rotterdammer uitgegroeid tot publiekslieveling. De aanhang scandeert zijn naam als hij op de bank zit.

Na zijn wonderschone winnende treffer zaterdag tegen Jong Volendam, is hij clubtopscorer met vijf treffers. Als Ouja scoort, is zijn bijdrage bijzonder. Evenals vorige week tegen Rijnsburgse Boys was hij met een geplaatste bal beslissend. "Echt fantastisch dat ik die winnende goal weer binnenschoot. Hopelijk helpt ons dat verder, want zaterdag wacht koploper IJsselmeervogels."

Blessure
Ouja, een kind van Rotterdam-Zuid, begon in 2001 bij de ter ziele gegane zaterdag-topclub Zwart Wit'28. Hij maakte op zeer jonge leeftijd voor zes jaar de overstap naar het verderop aan de Oldegaarde uitkomende Spartaan'20, één van Nederlands top jeugdopleidingen bij de amateurs. Uitkomend in de C1 werd hij door Sparta naar Het Kasteel gehaald.

"Ik had op 13-jarige leeftijd keuze uit veel clubs. Ik kon kennelijk aardig ballen. Binnen het profmilieu werd het een andere wereld. Daar moet je steeds aan je mindere punten werken, maar ook daar ben ik toch weer zes jaar gebleven. Jammergenoeg moest ik weg toen Jong Sparta werd wegbezuinigd. Voor het eerste van Sparta vond men mij nog te licht. Ik was het daar natuurlijk niet mee eens."

Chaos
Ouja kreeg een stageplaats bij PEC Zwolle, maar raakte daar geblesseerd. Hij scheurde een binnenband in een knie af. Het herstel duurde een half jaar, waarna hij de overstap naar het Utrechtse Magreb'90 maakte.

"Ik wist niet wat mij te wachten stond. De club speelde op goed niveau in de derde divisie, maar organisatorisch was het een grote chaos."

Ouja maakte de overstap naar Unitas. "Wij trainden onder Rick Adjei hard. Elke training minstens twee uur achtereen. Ik kreeg veel vertrouwen van de trainer en dat betaalde zich meteen uit." Het leverde hem al snel een contract in Werkendam op.

Sfeer
Ouja voelt zich in Werkendam volledig geaccepteerd. "Ja, van binnen voel ik mij nu al een 'Kozak'. Als ik de poort van De Zwaaier binnenkom voel ik mij hier volledig thuis."

Om te vervolgen: "Voetballend kan het allemaal beter met het team. Gelukkig wonnen wij de laatste twee wedstrijden en hopelijk komt er zaterdag tegen IJsselmeervogels weer een driepunter bij. Als dat lukt, komen wij weer verder."

Aan de sfeer ligt het volgens de middenvelder al helemaal niet. "Wij kunnen het goed met elkaar vinden, daarom weet ik dat het dit seizoen goed gaat komen. Als wij zaterdag goede zaken doen, gaan wij bovenin meedoen. Dat willen wij graag en bovendien willen wij het thuispubliek wat laten zien."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Rick den Besten

Hoofdredacteur/directielid Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden