Sliedrecht vermorzelt Oranje Wit met 9-1

Wedstrijdverslagen 1.031 keer gelezen

DORDRECHT • Met van tijd tot tijd sprankelend voetbal heeft Sliedrecht zaterdag op sportpark Stadspolders thuisclub Oranje Wit behoorlijk de oren gewassen. Met een alleszeggende 1-9 overwinning liet het collectief van het trainersduo Van der Steen/Becht de thuisclub gedesillusioneerd achter.

Voor zover de thuisclub aspiraties had om Sliedrecht pijn te doen, werd na de aftrap al snel duidelijk dat Sliedrecht vandaag in goeden doen was. Met snel aanvalsspel en veel beweging werd de achterhoede van de Dordtenaren al na vier minuten op het verkeerde been gezet toen Marciano Simonis een doorgekopte bal van Dennis Verhoef binnentikte (0-1).

Toen Quincy Bartens direct daarna werd gevloerd binnen de beruchte lijnen leek het al een gelopen race, maar de penalty van Simonis werd keurig gestopt door keeper Francissen.

De boel weer op scherp
Maar het bleek uitstel van executie, want Sliedrecht denderde door en de ene na de andere goede aanval, hoofdzakelijk via de rechterflank van Jordy de Jong, golfde op het doel van Oranje Wit af. Een enkele slordigheid in de verdediging van Sliedrecht zette de boel weer op scherp en de doelpuntenmachine kon beginnen. Halverwege de eerste helft een snel genomen vrije trap en over drie schijven belandde de bal bij Dennis Verhoef die 0-2 binnenschoot.

Duidelijke voorsprong
Nog voor rust liep Sliedrecht uit naar 0-5, door twee doelpunten van Quincy Bartens, de eerste op een voorzet van Jordy de Jong en de tweede na goed werk van Anthony Fortes. Nummer vijf kwam vanaf 25 meter van de wreef van Marciano Simonis (0-5).

Een duidelijke voorsprong, maar deze stand gaf de werkelijke krachtsverhouding tussen beide teams wel weer, Sliedrecht was in vorm en Oranje Wit kon daar zowel aanvallend als verdedigend bar weinig tegenover stellen.

Ploeg verzaakte niet
Kort na de hervatting kwam 0-6 tot stand door een benutte strafschop van Simonis en halverwege de tweede helft zorgde Dennis Verhoef voor 0-7, opnieuw op aangeven van Jordy de Jong. Een gemakkelijk verdiende strafschop bezorgde Oranje Wit toch nog een eretreffer door Jearlon Martina (1-7).

Ondanks deze ruime voorsprong was het duidelijk de verdienste van Sliedrecht dat het een wedstrijd bleef, want de ploeg verzaakte niet en bleef gemotiveerd en gefocust spelen. Dit resulteerde in nog twee mooie doelpunten. De 1-8 kwam via een vrije trap van Akram Chentouf en de mooiste uit een fraai afstandsschot vanaf 25 meter door invaller Fabian Steenhuisen (1-9).

Zaterdag 30 november speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Montfoort SV'19, aanvang 14:30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)