Brederodes na 0-5 nederlaag van hemel terug op aarde

Wedstrijdverslagen 1.048 keer gelezen

VIANEN • Het op de tweede plaats staande Brederodes is, niet door gebrek aan inzet maar door persoonlijke fouten, hard van zijn voetstuk gevallen. Runner-up Houten kegelde de groengelen met liefst 0-5 ondersteboven.

\Vanaf de beginsignaal liep het al niet bij de thuisclub. De eerste minuut was nog maar net verstreken toen de klungelende Viaanse defensie de bal niet kon wegwerken en de gasten met een intikkertje de leiding namen: 0-1. Dat zou niet meer dan een incident moeten zijn, maar dat was het niet. Brederodes, dat erg bleekjes voetbalde, kwam niet in zijn spel. De veel geroemde achterhoede, die in de competitie bitter weinig kansen heeft weggegeven, was deze keer de zwakste linie.

Ook de middenvelders waren weinig gelukkig met hun acties. De opbouw was pover en er werden veel te weinig duels gewonnen. Mede door gestuntel van de thuisclub kregen de beweeglijke en veel van positie wisselende Houtense aanvallers genoeg kansen om minimaal met 0-3 aan de thee te kunnen gaan. Brederodes kreeg zijn beste mogelijkheid via Dennis Kruyk, maar diens slappe rolletje werd eenvoudig opgeraapt door de vijandelijke sluitpost.

Vette kans
In de rust paste coach Sander Kloos enkele positionele wijzigingen toe. Omdat er ook meer beleving was werd Houten een kwartiertje onder druk gezet, maar zonder naar adem te happen. Mike de Groot kreeg een vette kans, maar schoot de bal voorlangs. Op het kwartier gingen achtereenvolgens doelman Jelle Krouwel en centrale verdediger Bowan de Bruin gruwelijk in de fout, en topschutter Jesse Schuin stelde dat buitengewoon op prijs: 0-2.

De bezoekers waren gewiekster en attenter dan de thuisclub, die weinig tot niets in de melk te brokkelen had. Verdediger Sven Noordijk maakte plaats voor aanvaller Nick van der Valk, maar dat zette geen zoden aan de dijk. Houten was oppermachtig, bleef optimaal profiteren van de verdedigende missers van Brederodes en bouwde zijn voorsprong, niet eens geflatteerd, uit tot een 0-5 eindstand.