Vianen gaat na rust met billen bloot

Wedstrijdverslagen 461 keer gelezen

VIANEN • In de eerste helft was Vianen niet de mindere van Elinkwijk (1-1), maar na de pauze kregen de tricolores alle hoeken van het veld te zien: 1-8.

De thuisclub begon uitstekend. In de vijfde minuut scoorde Luciano Triep na een goede pass van Daan Elbertse: 1-0. Op het kwartier kwamen de bezoekers langszij toen een vrije trap vanaf de flank rechtstreeks in het doel waaide: 1-1. Er volgde een langdurige fase met balbezit over en weer. Het belangrijkste Utrechtse wapenfeit was een schot tegen de lat.

Dubieuze rol
Direct na rust kreeg Elinkwijk, na een handsbal, een strafschop die goed werd ingeschoten: 1-2. Kort nadat het 1-3 was geworden leverde een handsbal van een verdediger van Elinkwijk geen strafschop op. Vanuit de omschakeling kwamen de gasten op 1-4 en het vertrouwen ebde zienderogen weg bij Vianen.

De scheidsrechter speelde een dubieuze rol door zowel een kopstoot als het slaan van een tegenstander ten opzichte van spelers van de thuisclub niet te bestraffen. De thuisclub legde Elinkwijk weinig meer in de weg, waardoor er een ouderwetse 1-8 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan.