Sliedrecht neemt tweede plaats over van Nieuw-Lekkerland na ruime winst in onderlinge derby (5-1)

Wedstrijdverslagen 1.018 keer gelezen

SLIEDRECHT • De streekderby tussen de eerste voetbalteams van Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland is zaterdag geëindigd met een uitslag die niemand had verwacht. Een over het algemeen sterker Sliedrecht haalde de volle winst binnen met 5-1, een resultaat dat vlak voor het einde, na het wegsturen van twee Nieuw-Lekkerland spelers, geflatteerd uitviel.

Met Tim van Stek voor de geblesseerde Coen v.d. Waal in de achterste linie was Sliedrecht de eerste helft veruit de betere ploeg. Nadat Dennis Verhoef na een kwartier de bekwaamheid van keeper Jesper Harmans al had getest, was de spit halverwege de eerste helft wel de afmaker van een subtiele pass van collega-spits Quincy Bartens (1-0).

Nieuw-Lekkerland hield slechts één en soms twee spitsen voorin, maar groepeerde bij balverlies snel met man en macht rond het eigen 16-meter gebied. Daardoor ontstond er veelvuldig balbezit voor Sliedrecht, werd aanval na aanval opgezet, maar de poort bleef gesloten. Een prima eerste helft van Sliedrecht tegen een wat tegenvallend Nieuw-Lekkerland werd met een 1-0 ruststand afgesloten.

Schitterende aanval
Aan het begin van de tweede helft bleef Simonis licht geblesseerd achter in de kleedkamer en kwam Yassine Belghar op de linkerflank. Sliedrecht ging onmiddellijk op zoek naar nog een treffer en na wat pogingen rondde Quincy Bartens na vijf minuten een schitterende aanval over veel schijven doeltreffend af (2-0).

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later kon Damien Muller vrij vanaf 15 meter inschieten (2-1) en kregen de gasten zichtbaar weer hoop. Dit duurde echter niet al te lang, want Sliedrecht nam het initiatief weer en vooral over rechts kreeg Danny van Laarhoven vleugels. Keer op keer was hij zijn tegenstander te snel af en leverde dit kansen op.

Vonnis geveld
In de slotfase werd het vonnis definitief geveld. Eerst gleed Dennis Verhoef in de 80e minuut 3-1 binnen en kreeg Wim de Jong van Nieuw Lekkerland zijn tweede gele, dus rode kaart. Een dieptepass op Van Laarhoven werd door de snelle vleugelspeler keurig afgerond (4-1) en onmiddellijk daarna bezegelde Jeroen Muilwijk de eindoverwinning (5-1).

Een te forse overtreding van Damien Muller op Danny van Laarhoven kort voor tijd completeerde de malaise bij Nieuw Lekkerland. Ook hij kon verdwijnen met rood.

Niets op af te dingen
Een prima overwinning van Sliedrecht op de nummer 2 van de ranglijst die door het voortijdig wegsturen van een speler weliswaar te hoog uitviel, maar waar zeker niets op af te dingen viel.

Zaterdag 21 december 2019 speelt Sliedrecht in Zeeland een bekerwedstrijd tegen Kloetinge, aanvang 14.00 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)