SC Everstein ontsnapt tegen Gilze

Wedstrijdverslagen 547 keer gelezen

EVERDINGEN • Er was voor SC Everstein weer een wondertje nodig om de derde ronde van de districtsbeker te overleven. Tegen Gilze moesten, na een 3-3 eindstand, strafschoppen worden genomen en dat deden de roodwitten nét iets beter dan de gasten.

Aan de Lekdijk kreeg SC Everstein bezoek van zondagclub Gilze. Een op voorhand tegenstander van formaat die, met slechts 2 punten achterstand op koploper Bavel,  tweede staat in de derde klasse B.

Spelpatronen
De thuisclub, de laatste weken bepaald niet in beste doen, had de hele wedstrijd geen been om op te staan. De Brabanders beschikken over een sterk team, met veel lopende spelers en herkenbare spelpatronen. Ze maakten vanaf de eerste minuut de dienst uit. Gilze creëerde veel kansen, maar liet het in de afwerking een beetje afweten.

SC Everstein, dat af en toe wat speldenprikjes uitdeelde, kreeg zijn eerste goede kans tien minuten voor rust. Gerwin het Lam gaf een assist op Yently Lemmer die de bal vanaf de rand van het zestien metergebied stijf in de kruising schoot: 1-0. Nauwelijks een minuut later scoorden de bezoekers de gelijkmaker: 1-1.

Teugels
Na een behoorlijk eerste kwartier van SC Everstein nam Gilze de teugels weer strak in handen. Vanuit een diep gespeelde bal werd het 1-2, terwijl het een kwartier voor tijd 1-3 werd uit een messcherpe counter. De ploeg miste vervolgens drie opgelegde kansen en kreeg de rekening daarvoor in de 90ste minuut gepresenteerd. Victor Snoek peerde een afvallende bal stijf in de bovenhoek: 2-3. Diep in blessuretijd viel een voorzet op de arm van een van de Brabantse verdedigers en vanaf de stip maakte Snoek er 3-3 van.

Miraculeus
Evenals in de bekerwedstrijd tegen SV Meerkerk moesten strafschoppen de beslissing brengen. In de reguliere sessie misten beide teams één keer. Lemmer benutte de volgende (5-4) en doordat Gilze de zesde miste plaatste SC Everstein zich miraculeus voor de vierde ronde.