Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Alem bezorgt zichzelf net op tijd een goede herstart

Wedstrijdverslagen 808 keer gelezen

KERK AVEZAATH • Het zijn drukke tijden voor Alem. Na het bekersucces tegen VOAB, waarin het de volgende ronde bereikte, moesten de mannen van trainer Ben Hoek zondag inhalen tegen Teisterbanders. Om in de race voor het kampioenschap te kunnen blijven moest er gewonnen worden. Daarin slaagden de Alemnaren, maar het was kantje boord.

Tot vijf minuten voor tijd werd er tegen een 1-0 achterstand aangekeken. Toen mocht penaltykiller Jens Steenbekkers zijn naam weer eens alle eer aan doen. Hij verzaakte vanaf elf meter niet: (1-1) en daardoor kantelde de wedstrijd waardoor in de extra tijd ook de andere twee punten in de knip konden glijden. Het was debutant Dylan Laponder (17) die de trekker overhaalde: 1-2.

Ondanks 'de late klassering' vond trainer Ben Hoek het een verdiende zege. "Niet op basis van kansen, maar op basis van balbezit en de punten tellen", luidde zijn evaluatie. "We waren alleen wat slordig, vooral in de passing en we hadden moeite met de fysiekheid van de tegenstander. Maar we wilden een goede herstart maken van de competitie en daarin zijn we geslaagd."

Debuut
Hoek was ook blij met nieuweling Dylan Laponder. De zoon van ex-profvoetballer en nu trainer John Laponder is overgekomen van Heerewaarden. "We hebben een samenwerkingsverband met Heerewaarden op het gebied van de jeugd en Dylan is nog jeugdspeler. Wij wisten dat hij het niet zo goed naar zijn zin had bij Heerewaarden. Het niveau is natuurlijk bij ons wat anders. Wij zijn blij dat hij nu bij ons speelt. Leuk voor hem en voor ons dat hij met een goal debuteerde."

Bekerkraker
Zondag werkt Alem het competitieduel met Herpinia af en dinsdag (28-1) wacht de de bekerkraker tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen. Ben Hoek en zijn jongens zien er naar uit. "Benieuwd hoe we tegen Achilles spelen. We zullen ze rond de zestien proberen op te vangen. Misschien kunnen we voor een verrassing zorgen. Maar we moeten ook zorgen, ook zondag al, dat we alles heel houden."

Overigens staat de over te spelen uitwedstrijd tegen Cito gepland voor 1 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 3 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 4 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 20 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00