Tom van Rijswijk de beul bij koploper GDC tegen vinnig BZC’14 (3-1)

Wedstrijdverslagen 966 keer gelezen

EETHEN • Koploper GDC hield zaterdag de opgaande lijn vast met de derde overwinning op rij na de winterstop. Het werd tegen BZC'14 3-1 in Eethen en de beul was Tom van Rijswijk met twee treffers.

Voorlopig hoeft trainer Edin Curic zich geen zorgen te maken. Koploper GDC troefde het fysieke BZC'14 met goed voetbal en inzet genadeloos af met 3-1.

"Het was de zesde overwinning op rij", had de trainer van GDC een brede smile op het gezicht. "Dat is mooi tegen een toch goede ploeg als BZC'14. We pakten de wedstrijd goed op en scoorden op de juiste momenten. We misten wel teveel kansen", had de trainer nog wel een punt van kritiek op de vlekkeloze wedstrijd van GDC.

"Maar ik ben gewoon blij voor de jongens. We hebben alweer gewonnen", waakte de trainer van GDC ervoor om het woord kampioenschap al in de mond te nemen. "Het is nog vroeg en we hebben nog heel wat wedstrijden te gaan. Voor ons is belangrijk dat we blijven presteren", werd Curic op zijn wenken bediend met de 3-1 winst.

Geklungel
De wedstrijd had niet veel nodig om in de plooi te vallen. Binnen vier minuten had BZC'14 al de kans om de wedstrijd open te breken. De inzet van Erik van Dalen werd nog net met de voet gered door keeper Tim van Rooijen. GDC antwoordde met een kans voor Michiel de Ruiter, die over het doel vloog.

GDC bleef de aanval zoeken en op het half uur was het wel raak. Jurre van Veen legde de bal terug op Daan Dernison, die het duel open brak met de 1-0. Vier minuten later stond GDC al op 2-0, na een van richting veranderd schot van Tim van Rijswijk, die profiteerde van geklungel bij de combinatie uit Brakel en Zuilichem. BZC'14 gaf het nog niet op. Een inzet werd echter nog van de lijn gehaald.

Strafschop
Na de rust toonde Tom van Rijswijk zich de beul van GDC, nadat Ton Drost de doorbrekende Justin Youell vloerde. De goedleidende 72-jarige arbiter Co de Pijper uit Hoeven wees meteen naar de stip. Vanaf elf meter voltrok Tom van Rijswijk het vonnis met de 3-0. Daarmee zat GDC op rozen.

Het pleitte voor BZC'14 dat het bleef proberen om dichter bij te komen, maar de gasten misten de slagkracht en gingen slordig om met de kansen. Alleen John van Balen scoorde nog de 3-1.

GDC daarentegen kreeg nog alle kans om de gasten nog meer pijn te doen. Joost van Rooijen strandde echter op de paal en Michiel de Ruiter plantte een inzet eveneens op de paal. Een paar mogelijkheden voor Tom van Rijswijk gingen ook net naast de paal. De winst liet de combinatie uit Genderen en Drongelaren ook niet meer glippen en BZC'14 droop weer af met een nederlaag.

Twee gezichten
Trainer Hans de Jong van BZC'14. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft speelden we wat behoudend omdat we wisten dat we naar de koploper moesten. GDC is toch een ploeg met kwaliteiten. Het was een beetje het verhaal van het seizoen bij ons. We gaven de goals te makkelijk weg. We zijn wel blijven knokken, maar we staan onderin en dan weet je, dat niet alles mee zit. We toonden wel mentaliteit. Ik wil de jongens dan ook voorhouden om te blijven werken. Dan gaan wij het echt wel redden."