• Vuren - SV Capelle (1-2).
• Vuren - SV Capelle (1-2). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Het gaat nog heel moeilijk worden voor Vuren

Wedstrijdverslagen 1.870 keer gelezen

VUREN – Vuren moet ernstig rekening gaan houden met degradatie. Tegen sv Capelle werd opnieuw van een concurrent verloren: 1-2.

En zoals vaker dit seizoen: Vuren voetbalde niet slecht en Vuren kreeg kansen en Vuren gaf zo goed als niets weg en het zat Vuren niet mee en Vuren voetbalde met genoeg beleving, maar Vuren maakte ook wel een paar foutjes en dus verloor Vuren.

Het feest bij sv Capelle was groot. De gasten wisten ook wel dat drie punten een royale beloning waren. Vooral voor rust was Vuren de betere ploeg. De grootste kans was voor Bart Muilenburg, maar hij kon net niet lekker afdrukken. Mels Visscher, Bastiaan van Horssen en Luuk van der Vliet konden dat wel, maar zij vonden de doelman of een speler op hun weg of mikten net iets te hoog.

Kanonskogel
En de voetbalwet is ondertussen zo bekend dat de 0-1 net zo goed meteen na rust op het scorebord had gekund: als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel. Vijftig seconden na rust was het al zo ver met een kanonskogel in de kruising.

Vuren moest diep gaan om weer langszij te komen. Na een uur spelen lukte dat toen Ian van Wijk de 1-1 binnen schoot uit een afgeslagen corner. Drie minuten later kon Vuren echter weer van voor af aan beginnen. Zowel de aanloop naar- als de goal zelf had door Vuren prima voorkomen kunnen worden. Onnodig balverlies, een onnodige overtreding en een vrije trap in de hoek van de keeper kostten de thuisploeg echter een tegendoelpunt.

En daarna was de thuisploeg nog wel een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar die hing geen moment écht meer in de lucht.