• ZVG/Cagemax - ZVV Den Haag (2-3).
• ZVG/Cagemax - ZVV Den Haag (2-3). Foto: Ronald den Uijl

ZVG/Cagemax geeft winst uit handen tegen ZVV Den Haag

Wedstrijdverslagen 1.118 keer gelezen

GORINCHEM • In een goed gevulde Oosterbliek speelden de dames van ZVG/Cagemax vrijdag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie in 2020. Tegenstander was ZVV Den Haag en de inzet was plek 5 en aanhaken bij de top 4 van de Eredivisie. In oktober verloor ZVG/Cagemax de heenwedstrijd in Den Haag met 3-2 en ook dit keer stapten de Hagenezen met een overwinning van het veld: 2-3.

Vorige week liep Esther Lakerveld een zware knieblessure op bij OS Lusitanos. Door een gescheurde kruisband (binnen en buiten) en een botkneuzing in haar bovenbeen zal Esther voorlopig helaas niet te bewonderen zijn in het blauw/zwart. Daar tegenover stond het debuut van Luka Verweij in de selectie van ZVG/Cagemax.

In verband met een overlijdensgeval aan de kant van ZVV Den Haag begon de wedstrijd met een minuut stilte, waarbij de emoties logischerwijs hoog opliepen. ZVG/Cagemax begon vervolgens goed aan de wedstrijd. Na iets meer dan twee minuten combineerden Kayla van den Boomgaard, Noël Elands en Daniëlle Kortlever door de verdediging van ZVV Den Haag, waarbij Kayla de trekker overhaalde en haar elfde competitietreffer maakte: 1-0.

Van kastje naar de muur
ZVG/Cagemax hield het tempo hoog en tikte ZVV Den Haag bij vlagen van het kastje naar de muur. Halverwege de eerste helft verdubbelde ZVG/Cagemax de voorsprong na een prima individuele actie van Kayla. Nadat ze eerst haar directe tegenstander uitspeelde behield ze goed het overzicht en bereikte Noël die voor de 2-0 tussenstand zorgde.

Het enige wat ZVG/Cagemax zichzelf voor de rust kwalijk kon nemen was dat de voorsprong niet verder uitgebouwd werd. Grote kansen werden om zeep geholpen, en ook de keepster van ZVV Den Haag bewees haar meerwaarde. Vlak voor rust kwam ZVG/Cagemax overigens goed weg toen een niet te missen kans toch gemist werd door een Haagse speelster. Ruststand: 2-0.

Furieus
ZVV Den Haag begon furieus aan de tweede helft. Binnen een paar minuten moest Hannah van den Heuvel een aantal keer optreden, waarbij ze eenmaal op de doellijn geassisteerd werd door Kayla. De frustraties namen aan beide kanten toe. Aan de kant van ZVG/Cagemax door het missen van kansen op de 3-0 en het steeds fysiekere spel van ZVV Den Haag en aan de kant van ZVV Den Haag doordat Hannah een niet te passeren horde leek.

Halverwege de tweede helft golfde het spel op en neer met grote kansen voor beide doelen. Een doelpunt van ZVG/Cagemax had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar een aloude voetbalwet geldt nog steeds: "Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel". Voor ZVV Den Haag gold deze wet in positieve zin. Zelf niet scoren, maar toch terug in de wedstrijd komen. Een van richting veranderde voorzet werd Hannah te machtig: 2-1.

Uit handen
Het spel bleef op en neer golven en duidelijk was dat 2-1 niet als eindstand op het wedstrijdformulier zou komen te staan. Aan de kant van ZVG/Cagemax kregen onder andere Luka, Daniëlle en Noël kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar met nog drie minuten op de klok gaf ZVG/Cagemax de wedstrijd volledig uit handen. Binnen een minuut kantelde ZVV Den Haag de wedstrijd van een 2-1 achterstand naar een 2-3 voorsprong.

De irritaties aan beide kanten zorgden nog voor een gele kaart voor beide ploegen en assistent-trainer Adnan Abdi werd, na commentaar op de leiding, naar de tribune verwezen. In de slotseconden kreeg ZVG/Cagemax nog dé kans om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de 10-meter-trap werd helaas gemist. Zeker op basis van het spel tijdens de eerste helft een zure nederlaag, en met het oog op de competitiestand een dure nederlaag voor ZVG/Cagemax.

(verslag: ZVG/Cagemax)

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden