• Drechtstreek - GJS (0-1).
• Drechtstreek - GJS (0-1). Foto: Piet van Beest

GJS zet goede reeks ook bij Drechtstreek voort

Wedstrijdverslagen 821 keer gelezen

PAPENDRECHT • GJS is aan een goede reeks bezig. Wanneer we er van uitgaan dat de bij 3-0 gestaakte wedstrijd tegen EBOH (er moeten nog 25 minuten worden gespeeld en EBOH moet beginnen met 9 spelers) in winst wordt omgezet, zijn uit de laatste drie wedstrijden negen punten behaald.

GJS begon sterk en in de eerste twee minuten kreeg Youri Bos tweemaal de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. De eerste keer redde keeper Joris Moesman subliem en de tweede keer raakte Youri de bal niet goed waardoor de bal in handen van de keeper rolde. In de volgende minuut kopte Ruud Bos een voorzet naast het doel.

Na dit stormachtige begin bleef GJS wel iets beter, maar echte kansen kwamen er niet meer en van lieverlee werd ook de thuisclub iets sterker. Dit resulteerde in de 21e minuut in een corner waaruit hard op doel werd gekopt, maar de bal kwam er via de onderkant van de lat weer uit.

In de laatste minuten tikte Bart van Schaften een laag afstandsschot nog uit de hoek en in de extra tijd werd uit een corner door Drechtstreek naast gekopt. Ruststand dus 0-0

Snel hersteld
De eerste aanval na de rust was weer voor GJS maar uit een vrije trap van Niels Hofman kopte Stef Kamp in handen van de keeper. Vervolgens werd de thuisclub sterker. Eerst werd uit een goede kans naast gekopt en kort daarna werd vrijstaand voor Bart van Schaften naast geschoten. Vervolgens werd een hard afstandsschot geblokt in de verdediging van GJS en de volgende voorzet werd een prooi voor Bart van Schaften.

Na ruim een uur kwam Nordin el Hassani in het veld voor de geblesseerde Ban Vissers. Nordin was dus snel hersteld van de hersenschudding die hij opliep tegen Woudrichem. Bij zijn eerste balcontact reageerde hij goed op een dieptepass en rondde schuin voor het doel beheerst af, 0-1.

Drechtstreek ging op jacht naar de gelijkmaker, maar echte kansen kwamen er niet meer. GJS bleef gevaarlijk bij een paar uitvallen, maar de stand onderging geen verandering meer. Na ongeveer 96 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Rick Sturm uit Oostkapelle voor het einde en had GJS voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van Drechtstreek.

De competitie ligt nu twee weken stil, maar de kans bestaat dat GJS op de inhaalzaterdag 29 februari het restant van de wedstrijd tegen EBOH moet uitspelen. Als dat niet het geval is speelt GJS op 7 maart thuis tegen hekkensluiter Tricht.