• Herovina - Asperen (1-2).
• Herovina - Asperen (1-2). Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Asperen wint weer topper met onplezierig einde van rood kleurend Herovina

Wedstrijdverslagen 595 keer gelezen

HERWIJNEN – Voor de tweede keer in deze competitie wist Asperen zaterdag de topper in de vierde klasse tegen Herovina nipt te winnen. Na de late 3-2 zege in Asperen werd het nu in Herwijnen een 1-2 overwinning. Voor rust nam koploper Asperen door goals van Carlo van Santen en Gerard Breider een verdiende 0-2 voorsprong. Na de thee herstelde Herovina zich maar verder dan 1-2 dankzij een prachtig doelpunt van Kevin Steenbruggen kwam de thuisclub niet.

Herovina sloot de wedstrijd in de spannende tweede helft wel met slechts negen man af. Coen de Ridder ontving ruim een kwartier na rust zijn tweede gele kaart en Kevin Steenbruggen werd tijdens de slotfase met een directe rode kaart uit het veld gestuurd.

Onbegrijpelijk
Bijna 250 toeschouwers zagen zaterdag overigens een wedstrijd met twee geheel verschillende helften. Ook Herovina-trainer Glenn Calor verwonderde zich daarover: "Voor rust ontbrak bij ons de passie. Dat is voor mij in zo'n belangrijke wedstrijd onbegrijpelijk. Herovina was in de eerste helft niet scherp en Asperen bij hun counters wel. Ons balbezit leverde in die periode bijna niks op. Na de rust was het fanatisme bij Herovina er ineens gelukkig wel. Toen kregen we in ons voortdurende offensief ook genoeg mooie kansen. Dan moet je gewoon veel vaker dan één keer scoren."

Asperen-trainer Jaap van Hattem zag zijn ploeg voor rust toeslaan: "In de eerste helft kregen we veel ruimte. Asperen had zelfs wel met meer dan 0-2 kunnen voorstaan. Na rust kwam Herovina opportunistisch opzetten. Het gat tussen onze aanval en de rest van de ploeg werd te groot. Na die prachtige 1-2 van Herovina werd het lastig maar door deze kostbare zege heeft Asperen wel een leuke gaatje van zes punten geslagen. Dat garandeert echter nog niks, want de weg is nog heel lang."

Vroege goal
Al in de zevende minuut nam Asperen de leiding. Uit een goede pass van Ruben Boet rondde Carlo van Santen in het centrum tegen de alom weifelende Herovina-defensie koel af: 0-1.

Na bijna twintig minuten werd het na een mooie Asperense aanval ook 0-2. Tareq Ibrahim lanceerde zijn linkerflank waar Dick Schaaij en Carlo van Santen voor veel snelheid zorgden. Uit de afgemeten voorzet van links trof Gerard Breider in het centrum resoluut doel: 0-2.

Herovina stelde er in de eerste helft offensief erg weinig tegenover. Coen de Ridder schoot huizenhoog over en een moeizaam schot van Kevin Steenbruggen kon de solide keeper Dennis Rooijackers niet verontrusten. Bij een nieuwe Asperense counter omspeelde Gerard Breider wel keeper Rik Verploegh maar het werd voor de gasten geen derde doelpunt.

Kort voor rust kreeg Coen de Ridder wegens het wegtrappen van de bal de eerste gele kaart van de middag die arbiter Rini Laros uit Waalwijk uitdeelde. Dat zou de Herovina-middenvelder na rust gaan opbreken.

Furieus
Na de hervatting startte Herovina goed en furieus. Kopballen van Kevin Steenbruggen en Frank Clements brachten de thuisclub nog geen succes, hoewel vooral Clements na een voorzet van Arnel Kocan een riante kans had. Een verre poging van Coen de Ridder ging net over.

In de 58e minuut werd het verdiend alsnog 1-2. Uit een verre vrije trap van Coen de Ridder vanaf rechts nam Kevin Steenbruggen de bal vanaf links ineens schitterend op zijn schoen. Onhoudbaar ging de bal prachtig in het Asperense doel: 1-2.

Twee nieuwe schoten van Coen de Ridder bezorgden Asperen ook al problemen. De tweede gele kaart die Coen de Ridder in de 62e minuut wegens gevaarlijk spel jegens Robbin Boon opliep, betekende evenwel een lelijke streep door het offensief van Herovina, want de thuisclub moest nu ineens met tien man verder. Het duurde even maar bijna een kwartier later kwam Herovina toch alsnog dichtbij de gelijkmaker.

Lat
Na een mooie actie van Arnel Kocan op links kopte invaller Maarten Lievaart de bal vlak voor het doel tegen de lat. Pal hierna miste Kocan zelf na prima voorbereidend werk van Kevin Steenbruggen op rechts van dichtbij een opgelegde kans; Kocan schoot hoog over. De risico's die Herovina moest nemen boden Asperen natuurlijk ook volop countermogelijkheden. Carlo van Santen trapte na goed inleidend werk van Gerard Breider en Tareq Ibrahim echter over de bal heen. Bij een schot van Michiel den Hartog redde Jesse van Vliet voor Herovina op de eigen doellijn.

Zo bleef het bij een 1-2 stand erg spannend. Na een mooie rush van Jesse van Vliet schoot Kevin Steenbruggen voor Herovina evenwel onbesuisd de bal hoog over het doel heen. Een Asperense tegenstoot van Dick Schaaij over links ging via Herovina-keeper Verploegh net voorlangs.

Rode kaart
Aan het begin van vier minuten extra tijd trok arbiter Rini Laros nog een directe rode kaart. Die sanctie was voor Kevin Steenbruggen vanwege zijn reactie tegen Luc Neve op de overtreding van die Asperense invaller. Zo stond Herovina met negen man en bleef het 1-2.

Direct na afloop zorgden enkele schermutselingen op en naast het veld voor een onplezierig einde aan een wedstrijd met twee compleet verschillende helften en vooral een leuke en spannende tweede episode. Alleen jammer van het onwaardige slot dat gelukkig snel voorbij was.