Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie
foto-update

Vuren wipt over BZC’14 in degradatiekraker

Wedstrijdverslagen 880 keer gelezen

VUREN – In een absolute degradatiekraker tussen de nummer 14 en 13 van de 3e klasse D deed Vuren de laatste plaats over aan BZC'14. Goed voetbal was er in Vuren amper te zien; doelpunten des te meer. Vuren won met 4-2. Door de driepunter wipte Vuren over zijn directe tegenstander heen op de ranglijst.

Concluderen dat de thuisploeg de betere ploeg was in Vuren was overigens wat te kort door de bocht. "Nee, het was absoluut niet goed vandaag", erkende trainer Ron Vlot, volgend seizoen werkzaam bij BZC'14. "Maar dat wisten we. Met de nummer dertien en veertien hoef je natuurlijk geen fantastisch voetbal te verwachten. En zeker niet op dit veld. Dus het was ook niet onze intentie. De punten zijn heilig."

BZC-trainer Hans de Jong zag ook dat het voetbal van zijn ploeg niet eens de reden was van de nederlaag. "Optisch waren we vandaag beter dan Vuren. Maar we zitten in een fase dat het allemaal net niet mee zit. We scoren moeilijk en krijgen heel makkelijk goals tegen."

Zwak ingeschoten strafschop
Die analyse van De Jong was een exacte samenvatting van de eerste helft. Vuren kreeg twee kansen die allebei raak waren. Al vroeg moest Brakel-doelman Christian van der Zalm een vrije trap van Bart Muilenburg lossen. Bastiaan van Horssen legde de rebound terug op Bas van der Vliet: 1-0. De tweede kans kon op het conto geschreven worden van de sterk spelende Kaj Brijder, die vlak voor aanvang de niet fitte Ryan van Wijk in de basiself verving. Na een goede actie en dito voorzet kon Muilenburg ongehinderd de 2-0 binnenschieten.

BZC'14 kreeg nog voor rust dé kans op de aansluitingstreffer toen de bal op de stip ging. De inzet van Ton Drost was echter bedroevend zwak. Tim Ritmeester kon de bal simpel klemvast pakken.

Schutteren
Ondanks een immer geruststellende voorsprong had Vuren nog alle moeite om de punten in veilige haven te loodsen. Zelfs na de 3-0 van Björn Paul een kwartier na rust. Na een prima vrije trap van John van Balen viel al snel de 3-1 en Vuren wankelde. Een nieuwe tegentreffer bleef de thuisploeg echter bespaard.

In de laatste tien minuten schutterden beide ploegen nog opzichtig. Eerst knalde Van der Zalm zijn aanvoerder Jarno Kraaij overhoop, waarna Van der Vliet zijn tweede van de middag maakte: 4-1. Aan de andere kant wilde Lorenzo Kooiman de bal lekker rustig met zijn borst op doelman Ritmeester terugspelen, maar hij wierp met die nonchalante actie Van Balen ook zijn tweede treffer in de schoot: 4-2.