• SVW - Hardinxveld (0-1).
• SVW - Hardinxveld (0-1). Foto: Ronald Tukker

Lex de Gier schiet Hardinxveld in slotfase langs SVW

Wedstrijdverslagen 1.457 keer gelezen

GORINCHEM • Net op het moment dat de oefenderby tussen Hardinxveld en SVW op een 0-0 gelijkspel leek uit te gaan draaien, knalde Lex de Gier in de slotfase het eerst en, naar even later bleek, enige doelpunt tegen de touwen. De Gier schoot vanuit een lastige hoek raak en werd daarmee de matchwinner in het eerste duel van de oefencampagne.

Op het schaduwloze kunstgras van veld 2 trokken Hardinxveld en nieuwbakken tweedeklasser SVW aardig wat publiek. Rond de 175 toeschouwers trotseerden de hitte om de verrichtingen van beide teams te volgen. Bij SVW maakten alle aanwezige nieuwe spelers hun debuut.

De wedstrijd wist direct te boeien. Waar SVW het betere voetbal op de mat legde, was het de thuisclub die met enkele snelle uitvallen de grootste kansen wist te creëren in de eerste helft. In de 26e minuut was het nog wel SVW dat het bal opende en een schot van Mounir el Ouazizi door de Hardinxveldse doelman gekeerd zag worden. Even later wist ook Hicham Farhou het doel niet te vinden.

Vlak voor rust brak de snelle AJ Margarita door in het centrum en kon hij alleen op doelman Angelo Perini af. Perini kwam als winnaar uit die strijd en redde knap. In de blessuretijd brak Aldo Tagliasacchi door op links, maar ook zijn schot werd sterk gekeerd door Perini. SVW was hiermee gewaarschuwd, maar kon toch met een 0-0 stand de rust in.

Duveltje uit een doosje
In de tweede helft gingen de, vandaag in het blauw gestoken, streepjes op jacht naar de openingstreffer. Na een klein uur voetballen ging een schot van Hicham Farhou net naast het doel. In de 81e minuut kopte Mounir el Ouazizi op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman.

Net toen dit oefenduel op 0-0 leek uit te draaien, was daar Lex de Gier als een duveltje uit een doosje. Vanuit een schier onmogelijke hoek joeg hij hard de 1-0 achter doelman Dustin van Bezooijen en besliste hiermee deze nuttige oefenderby.

SVW komt aanstaande dinsdag alweer in actie voor een oefenduel. Deze keer in Dordrecht. Om 20.00 uur is dan de aftrap van Oranje Wit - SVW.

Hardinxveld - SVW 1-0 (0-0)
86. Lex de Gier 1-0