SV Meerkerk pakt in blessuretijd onverdiende bekerwinst op SC Everstein

Wedstrijdverslagen 2.112 keer gelezen

MEERKERK • In het aantrekkelijke Vijfheerenlanden-bekerduel verprutste Sc Everstein de ene na de andere mooie kans. En zag ver in blessuretijd Sv Meerkerk, onterecht, met de bekerwinst aan de haal gaan. Een domme duw van Joran het Lam bracht Melvin van den Heuvel ten val. Het cadeautje vanaf elf meter werd door Sv Meerkerk-aanvoerder Mechiel van Zessen maar al te graag uitgepakt.

De mannen uit Everdingen-Hagestein bepaalden vanaf het begin het wedstrijdbeeld. Na ruim een kwartier spelen rondde de jonge Mark Fierens een haarscherpe counter perfect af; 1-0.

Aan de andere kant kreeg onder andere Melvin van den Heuvel kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar oog in oog met Ricardo de Keijzer schoot hij twee keer naast de verkeerde kant van de paal. Op het eind van de eerste helft was het wel raak; Mechiel van Zessen kopte de 1-1 binnen.

Regen
Na rust was Sc Everstein, in de stromende regen, heer en meester op de Burcht. Maar het vizier stond bij routinier Simon van Zante niet scherp. Dat kan ook geschreven worden over de jeugdige invaller Joran het Lam (16), ook hij verzuimde zijn ploeg aan de meer dan verdiende bekerwinst te helpen.

Met de 43-jarige Dennis Heijkamp aan het roer bleef de verdediging van Sc Everstein fier overeind. Tot in blessuretijd, want toen ging Het Lam vreselijk in de fout en trok Sv Meerkerk alsnog de onverwachte bekerzege naar zich toe; 1-2.