• SVW - Bavel (2-3).
• SVW - Bavel (2-3). Foto: Ronald Tukker

SVW in ondertal naar knappe bekerzege

Wedstrijdverslagen 1.346 keer gelezen

SVW boekte een dik verdiende en knappe bekerzege in en tegen mede-tweedeklasser Bavel. De ploeg van trainer Tutu Ndona speelde ruim een helft in ondertal, maar bleef desondanks de aanval zoeken met doelpunten en de zege als terechte beloning.

De aftrap werd om 16.40 uur verricht tijdens een ouderwetse hoosbui. Al na vier minuten keek SVW tegen een achterstand aan. Jordanis Moschatsis tikte te kort terug op doelman Angelo Perini en Niek Akkermans kon profiteren door in de verre hoek raak te schieten, 1-0.

De streepjes herstelden zich razendsnel via Hakan Tatli. De spits schoot in de 7e minuut raak via een harde schuiver in de korte hoek, 1-1.

Domper
SVW zette hoog druk en daar had de thuisclub zichtbaar moeite mee. Na ruim een half uur schoot Mounir el Ouazizi op doel, maar zag zijn inzet gestopt worden. Even later werd een knap schot van Enes Zencirkiran tot hoekschop verwerkt.

Vlak voor rust een domper voor SVW. Arbiter Van den Bergen gaf de tweede gele kaart en dus rood aan Zencirkiran, na een overtreding op het middenveld. In de slotseconden van de eerste helft kwam het tiental van SVW wel op voorsprong. Een knappe aanval over links, via Mounir el Ouazizi, werd afgerond door Yosief Ghide, 1-2.

Beslissing
Na rust speelde het tiental van SVW wat zakelijker en kwam het verdedigend nauwelijks onder druk te staan en kwam er aanvallend nog steeds veelvuldig gevaarlijk uit. Het laatste kwartier begon Bavel wat meer risico te nemen op jacht naar de 2-2. Een ziedend schot uit de tweede lijn vloog net naast en over het doel van Perini.

In de 82e minuut werd het duel beslist. Ahmed Kelifa was het eindstation van een knappe counter, 1-3. In de slotfase verzuimde SVW nog de stand naar 1-4, 1-5 te tillen, toen het meerdere malen in de counter niet kon toeslaan wegens een foute eindpass. Het slotakkoord was voor Bavel, dat via een prachtige goal van Niek Akkermans de uitslag op 2-3 bepaalde in de 94e minuut.

Een mooie driepunter dus voor SVW in het eerste officiële duel van dit (beker)seizoen. Volgende week speelt SVW het tweede bekerduel. De aftrap van SVW - Sarto is dan om 14.00 uur.

Bavel - SVW 2-3 (1-2)
4. Niek Akkermans 1-0
7. Hakan Tatli 1-1
45. Yosief Ghide 1-2
80. Ahmed Kelifa 1-3
90.+3 Niek Akkermans 2-3

42. rode kaart: Enes Zencirkiran (SVW, 2x geel)

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)