• Leerdam Sport - SC Everstein (1-3).
• Leerdam Sport - SC Everstein (1-3). Foto: Arie Stutz

SC Everstein laat klaar met Leerdam Sport‘55

Wedstrijdverslagen 809 keer gelezen

LEERDAM • SC Everstein heeft een verdiende 1-3 zege behaald tegen Leerdam Sport’55.

Vooral in de eerste helft was de roodwitte formatie dominant. Er werden veel kansen gecreëerd waarmee te weinig werd gedaan. Ook de thuisclub kreeg twee prima kansen, maar de reddingen van doelman Ricardo de Keijzer mochten er zijn. Pal voor rust kreeg de Leerdamse sluitpost een vrije trap van Simon van Zante onvoldoende onder controle en in de rebound sloeg Robbie de Roos zijn slag: 0-1.

Lange bal
In de eerste minuut van de tweede helft legde Van Zante de bal uit een corner op het hoofd van Rick Fierens, die voor 0-2 tekende.

Leerdam Sport ’55 ging wat vaker de lange bal hanteren. De defensie van de gasten reageerde daar na een kwartier niet goed op waardoor het 1-2 werd. Links en rechts werd er gewisseld. En lange tijd kon het nog alle kanten op. Op slag van tijd legde invaller Joran het Lam de bal panklaar voor de voeten van Van Zante, die er 1-3 van maakte.

Doordat SV Meerkerk ook zijn tweede duel won moet er een wonder gebeuren wil SC Everstein nog poulewinnaar worden.