• Arkel - GJS eindigde vorig seizoen in 2-2.
• Arkel - GJS eindigde vorig seizoen in 2-2. Foto:Rick den Besten - Regio-Voetbal
voorbeschouwing

Mooi openingsprogramma in de Alblasserwaard

Algemeen Voorbeschouwingen 1.395 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Helpers weg, eerste ronde. De amateurvoetbalcompetitie barst komend weekend volledig los. Met in de Alblasserwaard meteen de nodige mooie affiches.

Derdedivionist SteDoCo is al twee weken onderweg. Zaterdag 19 september komt DVS'33 Ermelo naar Hoornaar, één van de titelkandidaten. Maar afgelopen zaterdag op eigen veld verrassend verliezend van Excelsior'31. SteDoCo kan aan de bak, zoveel is zeker. Bij winst blijft de formatie van Frans Adelaar goed meedoen in de kopgroep.

De regionale eersteklassers zitten verdeeld over twee poules.

In 1C gaat Sliedrecht op bezoek bij Huizen. Voor trainer Dennis van der Steen een wedstrijd met een bijzonder tintje:

In de westelijke eerste klasse spelen de regioclubs eveneens uit: Papendrecht tegen Brielle, Nieuw-Lekkerland tegen Neptunus Schiebroek.

Arkel - GJS
In 2F meteen een kraker: de derby Arkel-GJS (vorig seizoen 2-2). Door veel blessureleed moest Arkel de beker laten lopen. Het is dan ook de vraag hoe het elftal van Leon Elands er voor staat. GJS won haar bekerpoule en zal dan ook vol vertrouwen naar Schoonzigt afreizen.

Promovendus SVW kan de borst natmaken met Wilhelmina'26 als eerste tegenstander. Maar de streepjes willen meteen ook zelf hun mannetje staan, dus een verrassing op Molenburg valt niet uit te sluiten. 

Drechtstreek lijkt sterker geworden en mag dat tegen Roda Boys, dat zoals altijd titelaspiraties heeft maar in de voorbereiding slechts moeizaam tot scoren kwam, laten zien. De Zwerver is terug in 2F en ontvangt het Dordtse EBOH. Meteen een aardige testcase.

3C-derby's
Dan 3C. Net als vorig seizoen heeft de neutrale voetballiefhebber in deze klasse de derby's wekelijks voor het uitzoeken. We beginnen met onder meer SV Meerkerk-VVAC, Ameide-Schelluinen en Groot-Ammers - Alblasserdam.

Meerkerk kende onder leiding van Gert-Jan Koekkoek een dijk van een voorbereiding en zal die lijn willen doortrekken tegen een VVAC dat ook de komende weken nog enkele vaste waarden zal missen, maar afgelopen zaterdag in Dordrecht wél vertrouwen tankte. Ameide en Schelluinen willen allebei minimaal in de subtop meedoen. De messen zullen op Meihoven dus meteen worden geslepen. Groot-Ammers is nog zoekende. Een resultaat tegen Alblasserdam, op voorhand één van de titelkandidaten, zou dan ook een verrassing zijn.

De Alblas is flink versterkt en mag dat tegen 'grote onbekende' Dilettant laten zien. Streefkerk is gewaardschuwd voor Lekkerkerk, dat de selectie heeft versterkt met enkele ervaren rotten met ervaring in het betaald voetbal. Hardinxveld zet de titelrace in met een thuisbeurt tegen FC Perkouw.

HSSC'61 is dit seizoen in 3D actief. De kracht van tegenstander ONI valt lastig in te schatten. Vorig seizoen sterk begonnen, maar vervolgens weggezakt. De bekerreeks van ONI hield niet over, maar dat geldt ook voor die van HSSC'61.

4D-kraker
Kraker in 4D is Peursum-Herovina, twee ploegen die graag willen promoveren. Peursum maakte in de voorbereiding indruk en lijkt licht favoriet. Op Molenvliet staan met Unitas en Asperen ook twee ploegen tegenover elkaar die maar al te graag omhoog willen kijken. Lekvogels ontvangt Leerdam Sport en SV Noordeloos moet drie punten kunnen bijschrijven tegen Rhelico.

Unitas-zondag
In de derde divisie zondag is Unitas na twee wedstrijden nog zonder zege. Drie keer is scheepsrecht, dus moet het thuis tegen DEM dan maar gebeuren.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 46 minuten geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 3 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 3 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 12 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 12 uur geleden