Afbeelding
Foto:Kontakt Mediapartners

Edwin Tuller: ‘Beesd moet zich er bovenin tussen spelen’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.139 keer gelezen

BEESD • Beesd wil dit seizoen hogere ogen gooien dan de in de grijze middenmoot waarin de ploeg vorig seizoen bivakkeerde. “We lieten vorig jaar juist tegen de mindere ploegen te vaak punten liggen”, zegt doelman Edwin Tuller.

Vorig seizoen was het tussen de palen vaak schipperen voor trainer Dick Wammes. Edwin Tuller was zwaar geblesseerd en Damian van Asch was lang niet altijd beschikbaar. Dit seizoen is Tuller weer terug en hij hoopt de vaste doelman te worden. “Die keuze is uiteraard aan de trainer, maar dat is wel mijn doel, ja. Een beetje vastigheid is denk ik ook wel goed voor de ploeg.”

Top-5
Tuller hoopt dit seizoen op betere prestaties met zijn ploeg. “We willen in ieder geval bovenin mee gaan doen. Ik zal niet zeggen dat we kampioen moeten gaan worden, maar we moeten ons in die top-5 kunnen gaan spelen.”

Aan vorig seizoen hield Tuller best een goed gevoel over. “Op een enkele wedstrijd na zijn we eigenlijk nooit weg gespeeld. Wel hadden we te veel ups en downs. Juist tegen mindere ploegen hebben te vaak punten laten liggen. Onnodig, maar dat zullen meer ploegen zeggen. In die wedstrijden moeten we dit seizoen meer punten gaan pakken.”

Wat goed te maken
Wat beter voetbal en iets meer geluk moeten daarbij gaan helpen, maar volgens Tuller is vooral de instelling belangrijk. “We moeten niet maar kijken waar het schip strandt, maar gewoon iedere wedstrijd maximaal geven en vol voor de overwinning gaan. Dan zullen we ook best wel wedstrijden gaan verliezen, maar die wedstrijden waar het verschil klein is, moeten vaker onze kant op vallen.”

Te beginnen zaterdag tegen ASH. “Die hebben vorig jaar zestien punten gepakt, waarvan zes tegen ons. Daar hebben we dus wat goed te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden