• Streefkerk - Lekkerkerk (2-2).
• Streefkerk - Lekkerkerk (2-2). Foto: Cora Stout

Streefkerk geeft voorsprong in slotfase weg

Wedstrijdverslagen 1.015 keer gelezen

STREEFKERK • Streefkerk heeft de eerste overwinning van het seizoen uit handen gegeven. Na 2-0 voor te staan zag de thuisploeg tegenstander Lekkerkerk in de slotminuten nog op gelijke hoogte komen.

Doelpunten van Andy van Vugt en Olaf Wolfs brachten de ploeg een kwartier voor tijd op een comfortabele voorsprong. Daarna zag trainer Pieter Lagendijk de winst alsnog door de vingers glippen: ‘’Er was lang geen vuiltje aan de lucht. In de 89e minuut krijgen we een goal tegen, omdat we zelf op zoek waren naar nog een doelpunt. Dan is er eigenlijk nog niks aan de hand, maar in de laatste minuut waren we nog steeds bezig met een goal maken, terwijl we meer met verdedigen bezig hadden moeten zijn.’’

‘’Op een gegeven moment moet je de boel gewoon op slot gooien en niet op zoek gaan naar meer’’, vervolgt hij: ‘’Die fout hebben we vandaag gemaakt.’’ Wel is hij realistisch over de bijzondere afloop: ‘’Dit gebeurt eens in de duizend keer, maar vandaag was het raak.’’

De uitslag geeft hem dan ook een dubbel gevoel: ‘’Over de gehele wedstrijd kon je misschien zeggen dat we gelijkwaardig waren, maar een ploeg die in de 89e minuut 2-0 voorstaat mag niet verliezen.’’