Puntloze start voor Nieuw-Lekkerland

Wedstrijdverslagen 1.566 keer gelezen

ROTTERDAM • Een niet al te slimme overtreding van Jesse de Raad zorgde ervoor dat Nieuw-Lekkerland met 2-1 de bietenbrug op ging in de uitwedstrijd tegen Neptunus Schiebroek.

De van Pelikaan overgekomen verdediger dacht in de 75e minuut een blok te kunnen zetten, maar timede net niet goed genoeg waardoor zijn tegenstander onderuit ging en de thuisploeg een penalty kreeg toegewezen. Dat buitenkansje bracht de eindstand op 2-1.

De nederlaag was extra zuur omdat Nieuw-Lekkerland vrijwel het gehele duel het gevoel had dat er minimaal een punt was mee te nemen uit Rotterdam-Schiebroek. In de eerste helft kwam Neptunus weliswaar na een half uur spelen op 1-0, maar die achterstand werd al binnen enkele minuten rechtgetrokken via een rake kopgoal van Sjoerd Slob. Die treffer bracht Lekkerland letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd.

Na de pauze kregen Sven Schilders, opnieuw Sjoerd Slob en Niels Bakker mogelijkheden om hun team in veilige haven te schieten. De bal wilde evenwel niet tegen de touwen ploffen. Een kwartier voor tijd kreeg men de rekening gepresenteerd: 2-1 en een puntloze competitiestart.