LRC begaat misstap op eerste speeldag

Wedstrijdverslagen 1.606 keer gelezen

LEERDAM • LRC kwam niet goed uit de startblokken in de 1e klasse C. Op eigen veld won SVL uit Langbroek verdiend met 2-3.

“Het is maar één wedstrijd, maar thuis wil je met een overwinning beginnen”, baalde trainer Emanuël Sluis. “De openingsfase was goed, maar daarna werd SVL sterker. Rond de rust geven we de wedstrijd simpel uit handen.”

Die fase rond de rust was inderdaad cruciaal. Via Bart Barendregt kwamen de Leerdammers aan de leiding. In plaats van met die 1-0 de rust te halen, viel in blessuretijd de gelijkmaker. Die 1-1 was overigens niet onverdiend, want SVL had al twee grote kansen gekregen, die beide knap door doelman Sam van de Water gestopt werden.

Na rust was de wedstrijd binnen tien minuten beslist, toen de gasten naar 1-3 uitliepen. “Dat ging allemaal te makkelijk”, vond aanvoerder Rogier Gerritsen. “Bij die 1-1 moeten we het kopduel winnen en bij de twee doelpunten in de tweede helft staan er een paar wel heel erg vrij.”

LRC probeerde daarna nog wel terug te komen, maar de overtuiging ontbrak. “De 1-4 was veel dichterbij dan onze 2-3”, vond Sluis. Die aansluitingstreffer viel vlak voor tijd nog wel toen Gerritsen alert was bij een mispeer van Axel van Kordelaar. Een resultaat zat er voor de Leerdammers echter niet meer in.

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden