Unitas heeft eerste zege in derde divisie te pakken

Wedstrijdverslagen 1.252 keer gelezen

AMSTERDAM • ‘Eindelijk’ slaagde Unitas er zondag in het grote aantal kansen in doelpunten om te zetten. Het leidde bij JOS Watergraafsmeer in Amsterdam meteen tot de eerste overwinning in de derde divisie (0-4).

Je zou het een ‘continuing story’ kunnen noemen, want Unitas was wederom de betere en creëerde ruim voldoende grote kansen. In de 6e minuut schoot centrumspits Everon Pias net over en in de 11e mikte hij net naast.

In de 12e minuut stoomde Medhanie Habtemariam over de as van het veld op en passeerde een regenstander met een schaarbeweging. Deze tegenstander haalde hem neer en de bal kwam op een mooie plek te liggen voor een schot op doel, langs of over de muur van JOS. Glenn Kools schoot de bal en via de paal en de hand van de keeper in het doel en dat betekende de terechte 0-1 voorsprong voor Unitas.

Strafschop
In de 17e minuut had JOS gelijk kunnen maken, maar hun kopbal verdween naast de Unitas-goal. In de 18e minuut de derde kans voor, de constant gevaarlijke, Everon Pisas, maar weer verdween de bal naast. In de 20e minuut schoot, de veelvuldig opkomende, Ozan Cimen de bal tegen de hand van de tegenstander in de 16 meter en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De vierde mogelijkheid voor Everon Pisas ging er snoeihard in en dat was de 0-2.

In de 25e minuut viel de 0-3. Uit een ingestudeerde corner belandde bij Glenn Kools die haarfijn de volkomen vrijstaande Achraf Chentouf kon bereiken en van dichtbij scoorde hij via de keeper de 3-0.

Unitas hield in het resterende gedeelte van de eerste helft de controle en zo werd de ruststand van 0-3 bereikt.

Toeslaan
In de tweede helft had JOS twee wissels doorgevoerd en werd het tempo opgeschroefd. Het duurde een kwartiertje totdat Unitas zich hieraan had aangepast. Één schot nog van JOS in de 65e minuut en dan hebben we het qua mogelijkheden voor JOS wel gehad.

Unitas sloeg genadeloos toe in de 70e minuut uit een fantastische counter met aan het eind Dani Alexander die onbaatzuchtig aflegde op Medhanie Habtemariam. Die knalde van 10 meter de 0-4 binnen en de wedstrijd was gespeeld.

Unitas wisselde Achraf Chentouf voor Daan Ruwaard, die in de 20 minuten dat hij speelde liet zien wat hij kan, door twee knappe steekballen te verzenden, die helaas niet tot doelpunten leidden, maar wel tot kansen.

In de 76e minuut kwam Omar Boulamhayan voor Ilias Zaïmi en in de 88e minuut kwam Shibi Rojer zijn debuut maken in de plaats van Kevin Cornet. Unitas verzwakte niet en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit.

Volgende week komt Blauw-Geel op bezoek in Gorinchem.

(verslag: GVV Unitas)

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden