SC Everstein wint verdiend van SV Capelle

Wedstrijdverslagen 1.152 keer gelezen

EVERDINGEN • Op basis van de tweede helft was er maar één ploeg die verdiende te winnen. SC Everstein ontdeed zich met 2-1 van Capelle.

De wedstrijd was amper begonnen of doelman Ricardo de Keijzer moest al vissen. Na een voorzet van links vloog een halve achterwaartse volley van Ferry Caron pardoes in de kruising: 0-1.

Het antwoord van de thuisclub bestond uit een schot van Robbie de Roos dat net over de lat verdween. Nadat de keeper van Capelle knap had gered op een schot van Davey Diks was het een minuut later wél raak. Een voorzet van links werd door De Roos afgerond met een schot in de verre hoek: 1-1.

In een niet hoogstaand duel creëerden beide elftallen nadien nagenoeg niets. De laatste fase voor de pauze was voor de bezoekers, maar die gingen slecht om met de paar mogelijkheden die ze kregen.

Magertjes
Ook in de tweede helft was het aanvankelijke magertjes wat de teams lieten zien. De passing over weer was af en toe dramatisch slecht, waardoor het een rommelig potje bleef waarin de creativiteit ver te zoeken was. Nadat De Roos een voorzet van Simon van Zante net naast had gekopt zette de thuisclub in de twintigste minuut een vlot lopende aanval op met Diks als succesvol eindstation: 2-1.

De roodwitten gingen daarna beter voetballen en tegen Capelle, dat er niets meer van bakte, deden zich meer dan voldoende kansen voor om op 3-1 te komen. Met name die van invaller Joran het Lam en Van Zante hadden een beter lot verdiend.