Sterk WNC overklast koploper Nivo Sparta met 3-0

Wedstrijdverslagen 1.616 keer gelezen

WAARDENBURG • WNC won zaterdag in de eerste klasse ook zijn derde wedstrijd. In Waardenburg werd de nog ongeslagen koploper Nivo Sparta met sterk spel overtuigend met 3-0 verslagen. WNC neemt daardoor de eerste plaats op de ranglijst van de Bommelse ploeg over.

Aanvoerder Nehemia Sanaky opende voor rust de score en na de pauze stelden Jesse Dibbets en Emilio Prieto de overwinning van de thuisclub met 3-0 al vroeg veilig.

Geen schim
Voor Nivo Sparta was het na veel bekersucces en drie mooie competitiezeges de eerste nederlaag. De Bommelse equipe was geen schim van de ploeg die thuis een week eerder GRC’14 in één sprankelende helft nog had overklast. De al tien minuten voor rust geblesseerd uitgevallen Fabrice de Jonge beaamde dat: “We hadden vandaag weinig te vertellen. WNC heeft ook een sterk middenveld. Ook qua inzet kwamen we vanmiddag tekort. Zelf liep ik helaas een hamstringblessure op. Dat kon me wel eens een paar weken gaan kosten. De ernst van de blessure moeten we nog gaan bekijken.”

Enthousiast
WNC-trainer Cor Prein was enthousiast over de imposante prestatie van zijn ploeg: “We hebben vandaag goed en gedisciplineerd gespeeld en de partij gedomineerd door direct vol druk op de tegenstander te zetten. Voor rust kwamen er niet eens zoveel kansen maar in de tweede helft ging het nog beter en was het snel beslist. WNC had er daarna nog wel een paar goals bij kunnen maken.” Ook met 3-0 was de overwinning van WNC evenwel al duidelijk genoeg.

Voortvarende start
WNC startte voortvarend en zette Nivo Sparta direct onder druk. Een schot van Jesse Dibbets stuitte nog af op de Bommelse defensie. Een overtreding tegen Kay van den Boogaard kostte de jonge Ian Brands al vroeg de eerste gele kaart, die scheidsrechter Arthur Ebink uit Oud Beijerland zaterdag uitdeelde. Pas helemaal aan het eind van de sportieve streekderby zou ook zijn ploeggenoot Roan van der Zalm nog een gele kaart ontvangen. Na dertien minuten nam WNC al met 1-0 de leiding. Uit een corner van Matthijs van Gessel vanaf rechts kopte captain Nehemia Sanaky mooi raak: 1-0. Bij een dreigende voorzet van de sterk spelende Nehemia Sanaky bracht de achttienjarige Nivo-keeper Mark van der Heijden resoluut redding. De wat timide bezoekers stelden er offensief voorlopig alleen een mislukte boogbal van Frenk Schaap tegenover.

Vlotte combinatie
Na bijna een half uur legde Nivo Sparta eindelijk wel een vlotte aanvalscombinatie op de inmiddels door de regen spekgladde grasmat. Dennis van Meurs verscheen in scoringspositie, maar hij mikte te hoog. Dat deed WNC even later na een pass van Nehemia Sanaky echter via een schot van Emilio Prieto ook. Tien minuten voor rust moest Fabrice de Jonge bij Nivo Sparta geblesseerd door Glenn Schapendonk worden vervangen. Tijdens het slotkwartier voor rust bood Nivo Sparta toch wat beter weerwerk, doch na een voorzet vanaf rechts kopte topscorer Frenk Schaap over. Vlak voor de pauze zette Gideon Emanuels op links voor WNC nog een goede combinatie met Matthijs van Gessel op, doch de doorbrekende Emanuels werd terecht voor buitenspel teruggefloten. Kort na de thee trof ook Emilio Prieto dit lot toen hij wilde profiteren van het feit dat keeper Mark van der Heijden een schot van Gideon Emanuels niet klemvast kon keren.

Twee goals
Het beginoffensief van WNC in de tweede helft leverde al snel toch twee goals op. Na de vele regen brak voor WNC in de 54e minuut letterlijk en figuurlijk ineens de zon door. Jesse Dibbets kreeg in het centrum de vrijheid en schoot prompt laag raak: 2-0. Amper anderhalve minuut later werd het zelfs al 3-0. Gideon Emanuels brak over rechts door en Emilio Prieto zorgde vrij voor doel voor de koele afronding: 3-0. Daarmee was het pleit natuurlijk al snel beslecht. Bij een laag en hard schot van Emilio Prieto redde Nivo’s keeper Mark van der Heijden en Kay van den Boogaard mikte in vrije positie te hoog. Halfweg de tweede helft maakte Frenk Schaap uit een gave voorzet van Merlijn Bax vanaf rechts voor Nivo Sparta wel een kopgoal, maar op advies van één van de beide neutrale grensrechters uit Barendrecht en Purmerend werd dit doelpunt resoluut door de arbiter wegens buitenspel afgekeurd.

Slotfase
Ook in het slotkwartier lukte het Nivo Sparta met nog twee extra verse krachten niet om de eer te redden. Bart Goesten schoot naast, Dennis van Meurs en Frenk Schaap kopten niet zuiver genoeg en verder zag Frenk Schaap een knal gekeerd door WNC-keeper Arjen Kaasjager, die ook na een eerdere lange blessurebehandeling zijn doel schoon hield. WNC-trainer Cor Prein kon met een gerust hart nadien alle drie wissels gebruiken: “We hebben een brede selectie en zo houden we elkaar scherp. Gelukkig gaat spits Mirel Ibrahimovic na zijn blessure ook snel weer meetrainen.” Komende zaterdag wacht WNC in Sliedrecht tegen een naaste titelrivaal een echte krachtproef. Nivo Sparta heeft dan in De Bilt weer een uitmatch en de dit seizoen meer Bommels gekleurde ploeg van de ook uit eigen gelederen stammende trainer Niels Blom hoopt dan op herstel dat nodig is om het realistische streven naar een veilige plaats in de middenmoot in de eerste klasse volop kracht bij te zetten.