Mike de Groot mist de eerste kans van Brederodes.
Mike de Groot mist de eerste kans van Brederodes. Foto: Peter Verbeek

Weer dreun voor onmachtig Brederodes

Wedstrijdverslagen 1.389 keer gelezen

VIANEN Voor een gedoodverfde titelkandidaat is Brederodes uiterst schamel aan de competitie begonnen. Vier gespeeld, 4 punten, dat lijkt eigenlijk nergens op. Voor de tweede keer in één week kreeg de ploeg met 4-2 een flinke draai om de oren. Afgelopen zaterdag maakte Voorwaarts de kachel aan met de groengelen.

Met 1 punt uit drie duels was Voorwaarts evenmin florissant gestart. Zonder gevaarlijk te worden nam de thuisclub de teugels stevig in handen. Tegen de vijfmans verdediging van de gasten viel het niet mee openingen te vinden. Op het kwartier werd Mike de Groot, na sterk doorzetten op het middenveld, in stelling gebracht door Dennis Kruijk. Hij strandde echter op de doelman.

Spectaculair
Hoewel Joey al vaker heeft aangetoond op rechts zijn mannetje te staan bouwde Brederodes zijn aanvallen bijna allemaal op over links. Dat leidde halverwege de eerste helft tot een grote kans. Na een goedlopende aanval via Balk en Dylan Warmenhoven kwam Kruijk op de rand van het zestien metergebied in balbezit. Zijn venijnige en halfhoge schot werd door een verdediger spectaculair van de doellijn gehaald.

Voorwaarts maakte het Brederodes niet makkelijk. De gasten zetten vroeg druk waardoor het Viaanse spel stroperig werd, met veel breedte- en achterwaartse passes.

Ontfutselen
Na ruim een half uur liet Dennis Bouwman zich op eigen helft de bal ontfutselen door Niek Brinkhof. Die kreeg vrij baan en verschalkte keeper Jelle Krouwel met een schuiver: 0-1. Niet veel later was Robin Kuijer op weg naar het Utrechtse doel. Zijn lobje mislukte doordat hij onderuit werd gehaald door doelman Reijer Ran, en de bal ging op de stip. De Groot faalde niet: 1-1.

Op slag van rust kreeg Brederodes, eerst via Julian van Abkoude, daarna via Warmenhoven, twee uitstekende kansen om met een voorsprong aan de thee te gaan, maar kennelijk is het elftal het scoren verleerd.

Knuffelen
De groengelen kwamen heel slecht uit de kleedkamer. Het initiatief werd aan Voorwaarts gelaten, dat na een paar minuten Jeroen Stadler al kon knuffelen: 1-2. Los van een kans voor Balk liet de thuisclub zich het spel opdringen, en de 1-3 was reëler dan de gelijkmaker. Op het kwartier was Stadler er dichtbij, maar de bal werd door een verdediger van de lijn getrapt. Halverwege de tweede helft gaf Balk een assist op Robin Kuijer, die de bal van dichtbij in het doel tikte: 2-2.

Doodsteek
Die onverwachte treffer had voor vertrouwen moeten zorgen, maar het tegendeel was waar. Niet veel later kneep de net ingevallen Bas Doeland naar binnen waardoor hij Rob Grondhuis uit het oog verloor. Die kreeg een vrije schietkans en zette de Utrechters, die veel slagvaardiger waren, op rozen: 2-3.

Twee minuten later volgde de doodsteek, opnieuw na een situatie waarin de Viaanse verdediging niet vrijuit ging. Van dichtbij knikte invaller Tim Brons de 2-4 in het net. In de slotfase voorkwam doelman Krouwel een nóg grotere afgang door een strafschop van Emiel van Duuren weg te stompen.

Nieuwe situatie
“Twee keer achter elkaar verliezen is voor ons allemaal een nieuwe situatie, en daar moeten we mee leren omgaan”, liet Brederodes-trainer Sander Kloos optekenen. “Op basis van de tweede helft was het een terechte nederlaag. Voor rust hebben we het laten liggen, want als het dan 3-1 of 4-1 had gestaan was daar weinig op aan te merken geweest. We hebben genoeg kwaliteiten om het Voorwaarts moeilijk te maken, maar daar heb ik in het tweede bedrijf niets van terug gezien. We maakten veel te veel individuele fouten. Normaal gesproken staat het achterin als een huis, maar vandaag was het af en toe schrikken.”