• Achilles Veen-trainer John Karelse.
• Achilles Veen-trainer John Karelse. Foto: Jan Noorlandt

John Karelse houdt rekening met zware herstart Achilles Veen

Nieuws 1.217 keer gelezen

VEEN • Als de voetbalcompetitie begin februari mogelijk wordt hervat, kan Achilles Veen aan de bak. “We treffen geen gemakkelijke poule”, vindt oefenmeester John Karelse. “De Rotterdamse ploegen zitten bij elkaar en wat de KNVB overhield hebben ze in de hoofdklasse A gestopt. Het wordt pittig tegen alle topploegen. Maar het is niet anders.”

Karelse is trouwens over de herstart niet al te optimistisch. “Ik moet nog zien of begin februari haalbaar is. Met zes weken voorbereidingstijd moeten we dan voor de kerst wel voltallig kunnen trainen. Dat zie ik nog niet gebeuren en dan kan zomaar scenario 4 om de hoek komen kijken.”

Misschien hoopt de gewezen doelman daar ook nog op. “Het liefst hadden wij de competitie volledig afgerond. Dan wel de eerste competitiehelft. We stonden er met zes wedstrijden en nog negen te gaan prima voor.”

Voor nu ligt de focus vooralsnog op begin februari. “Het elftal staat, we trainen nu weer in groepjes van vier spelers. We zijn even gestopt, maar de groep is gedisciplineerd en ik ben niet bang dat ze geen arbeid hebben verricht. Ik weet dat ze niet stil hebben gezeten. Iedereen is fit en dat is een goed teken.”

Nederland en dus ook Achilles Veen krijgt aanstaande dinsdag bij de zoveelste persconferentie van de regering meer duidelijkheid. “En anders doen we net als de horeca en gaan we gewoon beginnen”, grapt Karelse tot slot.

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden