WNC-FC Breukelen
WNC-FC Breukelen Foto: Nico Van Ganzewinkel

Vlotte winst voor WNC

Wedstrijdverslagen 1.835 keer gelezen

WAARDENBURG • In Waardenburg had WNC totaal geen moeite met tegenstander FC Breukelen. Met verzorgd voetbal werd FC Breukelen met 3-0 verslagen. Grote man bij de Waardenburgers was Kay van den Boogaard. Hij scoorde een hattrick.

Trainer Cor Prein had door personele problemen de opstelling aangepast. Jesse Dibbets was tijdens de bekerwedstrijd geblesseerd geraakt, Roman Rahmani was ziek en Gideon Emanuels is net terug van Corona en zat op de bank.

Hierdoor ging WNC met de twee spitsen Van den Boogaard en Yunus Efe spelen. Verder was er in het viermans middenveld plaats ingeruimd voor “oudgediende” Joel Sanaki en nieuwkomer Eyoub Allaoul. Eyoub is dit seizoen overgekomen van derdeklasser Schoonhoven en speelde vandaag een puike partij. Ook Joel was samen met zijn broer Nehemia Sanaki een rustpunt op het middenveld. Daarnaast waren de twee spitsen erg aanwezig. Naast de drie keer scorende Van de Boogaard had Efe een hoop kansen, maar was hij ongelukkig in de afwerking.

Efe had in de eerste drie minuten twee dotten van kansen, maar hij schoot tegen de keeper en kopte over. Zijn collega Van den Boogaard was wel succesvol. Hij schoot in de 4e minuut een steekpass van Luuk Uitman mooi binnen. In de 10e minuut had het 2-0 kunnen zijn. Na goed doorzetten van Melvin van Gestel kwam de bal voor de voeten van de actieve Efe, maar zijn schot in de linkerhoek werd door de Breukelense keeper uit het doel gehouden.

Hierna kreeg Breukelen nog enkele kansjes. Een voorzet ging voorbij aan het Waardenburgse doel en keeper Dick van Loon haalde een schot uit de rechterhoek. Dit waren eigenlijk de enige twee wapenfeiten van FC Breukelen in de hele wedstrijd. WNC tikte de gasten hierna helemaal suf. In eerste instantie leidde dit niet tot grote kansen. In de 40e minuut was het dan toch raak. Van den Boogaard verdubbelde de voorsprong.

De tweede helft was hetzelfde beeld als voor rust. WNC had de bal en FC Breukelen wachtte af. Een prachtige combinatie van de na rust ingevallen Sonny van Kranenburg en Matthijs van Gessel werd in de 60e minuut netjes afgerond door de dekselse Van den Boogaard. Hierna kreeg WNC nog enkele kansen op de 4-0. De grootste kans was voor Yunus Efe; hij schoot op de paal na een heerlijke solo.

Met tien man
Zeven minuten voor tijd moest de zojuist ingevallen Mirel Ibrahimovic met een hamstringblessure het veld verlaten. Omdat alle Waardenburgse wissels op waren moest WNC met tien man verder, maar kwam niet meer in de problemen.

Scheidsrechter Youri Kuipers uit Middelharnis had een makkelijke middag. In een sportieve wedstrijd hoefde hij maar twee gele kaarten uit te delen. Yunus Efe van WNC en Falko van Doorn van FC Breukelen kregen geel.

Deze overwinning is een opsteker voor WNC. Na het verlies tegen streekgenoot LRC en de gestaakte wedstrijd tegen Huizen (na een 3-0 achterstand) staat de Waardenburgers weer op keurige derde plaats.

Balans
Nu er een lange winterstop dreigt, maakt trainer Prein de balans op. “De eerste seizoenshelft is wisselvalliger gelopen dat we hadden verwacht, maar door corona hadden we de selectie laat compleet. Daardoor liepen we achter de feiten aan wat conditie betreft en misten we een aantal vastigheden, maar ik denk dat we na de winterstop alleen nog maar beter worden. De groep wordt steeds hechter en de nieuwkomers Yunus, Eyoub en Dzenan hebben hun draai gevonden.“

• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden