Nivo Sparta kan in eerste uur het verschil niet maken en is blij met gelijkspel

Wedstrijdverslagen 930 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Nivo Sparta zocht in het eerste kwartier tegen het Utrechtse SVL even naar het goede ritme, maar kwam na een half uur op voorsprong toen Iain Brands, na een assist van Yri Schalks, de 1-0 scoorde.

Net voor rust had Frenk Schaap, die overigens in de rust geblesseerd uitviel, een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Direct na de thee had Brands een beste mogelijkheid om de score op te voeren. Hij omspeelde de doelman, maar zag zijn inzet alsnog naast getikt. Tien minuten voor het einde maakte Jesper Poel een overtreding. Het betekende zijn tweede gele kaart en dus einde wedstrijd. Vanaf de stip zorgde Ali Alkan voor de 1-1.

“Uiteindelijk mochten wij nog blij zijn dat wij dat punt pakten”, reageerde Nivo Sparta-trainer Niels Blom. ,,Wij sluiten het jaar af met drie overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen, staan op plaats zes en zijn een prima middenmoter, mooi toch.” Voor Nivo Sparta is het voetbaljaar 2021 hoe dan ook niet voorbij. Blom: “Wij hebben voor komende zaterdag een onderling toernooi gepland staan. Mogelijk spelen wij nog een oefenpotje tegen een ploeg die daar ook zin in heeft. Wij willen wel bezig blijven.”