• Unitas-SVW (1-2).
• Unitas-SVW (1-2). Foto: Ronald Tukker

SVW beslist stadsderby in slotseconde in haar voordeel

Wedstrijdverslagen 1.385 keer gelezen

GORINCHEM • De Gorinchemse oefenderby tussen vierdeklasser Unitas en tweedeklasser SVW werd zaterdagmiddag in de slotseconden door de streepjes beslist (1-2).

In een wedstrijd van 3 x 30 minuten kwam SVW wat beter uit de startblokken dan de thuisploeg, al kwam dat pas in de 22e minuut tot het eerste schotje op doel, wanneer Mounir el Ouazizi de Unitas-doelman zijn schot zag keren. Twee minuten later was het nogmaals El Ouazizi, die van grote afstand op doel schoot en de bal net over de lat zag verdwijnen.

In de 27e minuut een goede SVW-aanval, waarbij de totaal vrij staande Hicham Farhou de bal net te laat ontving, waardoor hij van dichtbij op de doelman schoot. In de 36e minuut kwam Unitas gevaarlijk door over de rechterflank, maar het schot belandde in het zijnet. In de 40e minuut knalde Unitas een vrije trap via de bovenkant van de lat over het doel van Angelo Perini.

Even later leek SVW op 0-1 te komen, maar de aanval over links werd door Musab Abdirahman op de binnenkant van de verre paal getikt.

Op jacht
Het tweede deel van de wedstrijd was wat minder levendig, maar juist in deze fase werden alle doelpunten gescoord. In de 70e minuut kreeg Unitas een hoekschop te nemen, die uit de kluts voor de voeten van Brayan Ilunga Cabolanza valt. Die haalt van dichtbij uit en treft doel, 1-0.

SVW liet de koppies niet hangen, maar ging op jacht naar de gelijkmaker, die al snel kwam. In de 80e minuut kopte Musab Abdirahman sterk raak, 1-1.

Na een blessure aan SVW-zijde kwamen de streepjes in de slotfase met 10 man te staan, maar dat weerhield Mounir el Ouazizi er niet van om in de slotseconde van het duel verwoestend uit te halen in de kruising van de korte hoek, 1-2. De arbiter van dienst floot direct na het doelpunt voor het eindsignaal, zodat SVW deze oefenderby winnend afsloot.

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)