Logo regio-voetbal.nl
• Goalgetter Jesper van den Adel: 'Wie er scoort is niet belangrijk'.
• Goalgetter Jesper van den Adel: 'Wie er scoort is niet belangrijk'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Jesper van den Adel (Dilettant) wil altijd winnen

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • "Er zijn al voetbalplaatjes van mij in omloop. Ik word beroemd." Jesper van den Adel lacht. Enkele kinderen tonen hem zijn portret bij de Albert Heijn in Krimpen aan de Lek.


"Een gekke gewaarwording", meent de 30-jarige spits van derdeklasser Dilettant. "Nu nog een verzamelalbum kopen." De voetbalplaatjes hebben niets te maken met de succesvolle start van de trots van de voetbalvereniging aan de Tiendweg. De clubactie moet geld opbrengen, want er zijn nieuwe plannen met de accommodatie. In het eerste elftal wordt niet geïnvesteerd. De spelers bedruipen zichzelf wel. "Teamgeest is altijd het sterkste punt van Dilettant. We gaan voor elkaar door het vuur", meent Jesper van den Adel. "En na afloop is het bijna altijd feest in de kleedkamer."

De aanvaller loopt al wat jaren mee bij de rood-witten, maar heeft nog niet eerder een competitiestart meegemaakt met louter korfbaluitslagen. Dilettant begon met een 6-2 nederlaag bij Charlois, maar herstelde dat door 6-2 winst op De Zwervers, een 2-4 zege op Schoonhoven en een 6-2 overwinning op FC IJsselmonde.

"We creëren veel kansen en scoren makkelijk. Daarentegen mogen we achterin wel wat minder doelpunten weggeven. Als dat lukt, kunnen we dit seizoen hoge ogen gooien."

Van den Adel heeft inmiddels vijf goals achter zijn naam staan, maar het zou zomaar kunnen dat teamgenoot Remco Mulders hem voorbij is gestreefd. "Ik hou dat niet precies bij. Het is belangrijk dat we scoren, niet wie er boven aan de topscorerslijst staat. Als Remco er beter voor staat bij een situatie voor het doel van de tegenstander, geef ik de bal echt wel af. En andersom is dat ook het geval."

Fit
De routinier is fit en messcherp. Bovendien pakt hij de laatste seizoenen minder gele en rode kaarten. "Dat scheelt een aantal schorsingen en boetes. Ik ben wat slimmer geworden. Misschien komt het door de leeftijd. In het verleden liet ik me nog wel eens gaan en reageerde verbaal of fysiek om revanche te nemen na een tik tegen de enkels. Tot op heden heb ik slechts één gele kaart gepakt. Dat zegt toch wel iets over mijn gedrag."

Zijn jongere broer Marnix (28) is inmiddels een linie gezakt. "Hij speelt als centrale verdediger op de positie van Mark Offerman en moet daarin groeien. Dat kan hij wel aan."

Dilettant telt in vergelijking tot vorig seizoen weinig nieuwe namen. Alleen Jeffrey Schoevers kwam de rood-witten versterken en hij doet het goed aan de linkerkant. "De aanval is op orde", meent Van den Adel, die nog niets van een overstap naar een lager elftal wil weten. "Daar ben ik nog te fanatiek voor. Ik wil altijd winnen. Dat zit er bij een vriendenteam niet in."

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan
Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup