Hollen of stilstaan voor Haaften en HSSC’61
Hollen of stilstaan voor Haaften en HSSC’61 regio-voetbal.nl

Hollen of stilstaan voor Haaften en HSSC’61

Nieuws 272 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor Haaften en HSSC’61 is het dit seizoen in de derde klasse D tot nu toe ‘Hollen of stilstaan’. De resultaten van beide ploegen zijn zo wisselvallig dat er geen peil op te trekken is. Vorig weekend wisten Haaften en HSSC’61 allebei weer eens te winnen. Haaften won zelfs bij koploper SC Everstein, maar dat presteerde HSSC’61 anderhalve maand eerder eveneens.

Slechts vier punten onder de top doet Haaften in deze afdeling zeker nog mee, want de bovenste clubs zijn evenmin constant en kunnen de weelde van de koppositie duidelijk niet echt aan. Zelf is Haaften echter ook volstrekt onberekenbaar. Scoren lukt vaak volop maar de defensie is en blijft erg kwetsbaar. Gast HSSC’61 zal in deze competitie met een veilige plaats in de middenmoot tevreden zijn. Daar staat de Heicopse ploeg nu ook en om die positie te consolideren is in Haaften zaterdag zeker een gelijkspel nodig. Met zo’n resultaat zal Haaften als favoriete thuisclub echter beslist geen genoegen willen nemen. Deze streekderby begint zaterdag in Haaften zoals ook diverse andere competitieduels in dit weekend reeds om 14.15 uur vanwege de vroeg invallende duisternis.

LRC-Nieuw Lekkerland
LRC ontvangt zaterdag het sterke Nieuw Lekkerland, dat in de eerste klasse fraai op de derde plaats staat en vorige week koploper Sliedrecht laat knap het eerste verlies bezorgde. De achterstand van Nieuw Lekkerland op de lijstaanvoerder is nu nog slechts drie punten. Het zal LRC dan ook niet meevallen om de mooie ongeslagen reeks van drie zeges en één gelijkspel zaterdag met een vijfde succes voort te zetten. Toch is in Leerdam zeker een remise nodig om duidelijk boven de streep te kunnen blijven. Tegen het energieke Nieuw Lekkerland heeft LRC het evenwel altijd erg lastig gehad en dat zal nu zeker weer zo zijn.

GJS-WNC
WNC gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter GJS, dat de enige twee punten thuis haalde. Om in de eerste klasse verder boven de streep te komen, zal WNC na vier ongeslagen duels het herstel beslist moeten zien te continueren. Een vierde competitiezege is in Dalem tegen GJS heel gewenst voor WNC om met een goed gevoel de winterpauze te kunnen ingaan.

Drechtstreek-Heukelum
Heukelum treedt in Papendrecht tegen Drechtstreek aan. Middenmoter Drechtstreek staat in de tweede klasse zes punten onder Heukelum, maar bleef onder de nieuwe hoofdleiding van Bart Toom via één zege en drie remises op rij wel al vier wedstrijden lang ongeslagen. Heukelum is mede door veel blessures stroever gaan draaien en de gasten zullen het niet eenvoudig krijgen om na de ruime nederlaag tegen Woudrichem tot herstel te komen.

NOAD’32-Tricht
Tricht speelt in Wijk en Aalburg tegen debutant NOAD’32, dat na vier nederlagen achtereen voorlaatste is geworden. Het jonge Tricht heeft overigens slechts drie punten meer en zou zeker bij verlies dus ook in grote zorgen komen. Het zal er in Brabant in de onderste regionen van de tweede klasse tussen NOAD’32 en Tricht daarom beslist om gaan spannen.

GDC-SC Everstein
SC Everstein voetbalt in Eethen tegen GDC, dat door drie nederlagen op rij beduidend is teruggevallen. Zelf kon SC Everstein de laatste weken de titelaspiraties in klasse 3 D na de voortvarende competitiestart overigens ook bepaald niet waarmaken. Dat maakt de uitkomst van dit treffen tegen GDC in Brabant volstrekt onzeker.

Asperen-GVV’63
Asperen is in de derde klasse D voorlaatste met drie punten achterstand op GVV’63, dat zich na twee zeges en twee doelpuntrijke remises net boven de streep bevindt. De belangen voor handhaving in de derde klasse zullen zaterdag in Asperen dus groot zijn. Op het eigen kunstgras kan Asperen zich na de zeperd bij BLC beslist geen nieuwe misstap veroorloven.

RFC-Vuren
Vuren is in Raamsdonskveer te gast bij debutant RFC, dat fel strijdt om uit de gevarenzone te komen. Zelf heeft Vuren in Brabant zaterdag evenwel ook zeker een gelijkspel en eigenlijk een zege tegen RFC nodig om meer zicht op duurzame veiligheid te krijgen.

SV Noordeloos-Leerdam Sport
Leerdam Sport heeft in de vierde klasse een uitmatch tegen SV Noordeloos, dat vorige week het sterke Groot Ammers knap op een 0-0 remise hield. Leerdam Sport heeft een derde plaats nog binnen bereik maar dan zal er zaterdag in Noordeloos wel gewonnen dienen te worden.

Herovina-Zuilichem
Herovina speelt in Herwijnen tegen het productieve Zuilichem, dat naar de derde plaats is opgeklommen. Herovina heeft twee punten minder en moet dus winnen om Zuilichem op de ranglijst van de vierde klasse te kunnen passeren. Dat wordt in Herwijnen een pittige opgave.

SVS’65-Lekvogels
Middenmoter SVS’65 ontvangt Lekvogels, dat na twee remises tegen directe concurrenten ook aardig in de subtop blijft meedoen. In Spijk is SVS’65 op het eigen kunstgras echter heel wat mans. Dus mag Lekvogels zaterdag zeker niet gerust op een gunstige afloop zijn.

MVV’58-Well
MVV’58 zal zaterdag in Meteren van Well moeten winnen om in de vierde klasse aspiraties op een prijs te kunnen blijven koesteren. Daartoe moet MVV’58 op het eigen kunstgras tegen Well ook in staat worden geacht.

RKVSC-Rhelico
In Velddriel ontmoeten zaterdag de onderste twee clubs uit de vierde klasse elkaar. Rhelico heeft één punt meer dan de hekkensluiter en moet in elk geval proberen om RKVSC op de ranglijst onder zich te houden.

Kerkwijk-ASH
ASH staat in de vierde klasse één punt boven Kerkwijk, dat na drie nederlagen op rij op herstel belust zal zijn. Toch zou het een teleurstelling voor ASH zijn als de Hellouwse club zaterdag in Kerkwijk door de tegenstander op de ranglijst zou worden gepasseerd.

Beesd-DSC
Hekkensluiter Beesd ontvangt zondag titelpretendent DSC, dat in de vierde klasse op de tweede plaats staat. Ondanks de eerste zege die Beesd in haar laatste competitiematch boekte, starten de sterke gasten uit Kerkdriel zondag in Beesd duidelijk als favoriet voor de winst.

GVV-RKKSV
GVV staat in de vierde klasse in de middenmoot. In Geldermalsen moet zondag tegen het bescheiden gerangschikte RKKSV uit Kruisstraat na vele weken door GVV weer eens gewonnen kunnen worden.

HRC’14-DSS’14
In de Bommelerwaard treedt DSS’14 zondag tegen HRC’14 uit Hurwenen en Rossum aan. Met een gelijkspel zal DSS’14 in deze uitmatch tegen een collega-fusieclub tevreden zijn.

Ophemert-DESO
Ophemert ontvangt zondag DESO uit Oss, dat in de vijfde klasse net onder de thuisclub staat gerangschikt. Op eigen veld moet Ophemert in dit duel tegen DESO kunnen zegevieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44