Michel Langerak: 'Op dit niveau win je nooit makkelijk wedstrijden'
Michel Langerak: 'Op dit niveau win je nooit makkelijk wedstrijden' regio-voetbal.nl

Michel Langerak: 'Op dit niveau win je nooit makkelijk wedstrijden'

Nieuws 43 keer gelezen

WERKENDAM - Michel Langerak kon op de eerste dag van december tegen FC Lienden weer eens een overwinning als trainer van Kozakken Boys bijschrijven. Zijn laatste zege was op 20 april 2013 toen met 1-0 van Capelle werd gewonnen. Het was in het seizoen dat Langerak met Kozakken Boys als nummer zeven van de topklasse na drie seizoenen afscheid van Werkendam nam.

“Terugkijkend op het duel tegen FC Lienden wordt weer eens duidelijk dat je op dit niveau nooit wedstrijden gemakkelijk wint. Vreemd genoeg deden wij het weer eens het beste toen wij met tien man kwamen te staan. Op het einde maakten wij nog twee heel mooie goals. Dat blijft toch iets ongrijpbaars in de voetballerij.”

Intensiteit
De spelers zijn enthousiast over de aanpak van Langerak en waarderen zijn veldtrainingen. “Daar sta ik wel om bekend. Ik zoek op de trainingen altijd naar momenten om het voor spelers spannend te maken en koppel dat aan een hoge intensiteit.”

Om te vervolgen: “Natuurlijk houd ik mij niet bezig met de invulling van de selectie voor het volgend seizoen en verder. Dat is aan Kees Spaan. Hij houdt mij wel op de hoogte waarmee hij bezig is. Ik ben blij dat spelers zich op dit moment voor langere tijd vastleggen. Verstandig van de club en ze doen dat met spelers die fit zijn en waar een goede kop op zit. Dat geeft rust in de groep voor het verloop van dit seizoen.”

Weinig verrassends
Langerak houdt zich nu alleen bezig met de wedstrijd tegen De Treffers. “Leuk om mijn voormalig ploeggenoot bij NEC, Anton Janssen, nu trainer bij De Treffers, weer eens te ontmoeten. Het wordt ook een weerzien met oud ‘Kozak’ Arda Havar. Er zit weinig verrassends aan De Treffers: een goede en degelijke ploeg die herkenbaar met drie spitsen speelt.”

Janssen is bij De Treffers aan zijn vierde en laatste seizoen bezig. Langerak zal de positie van rechtsachter anders in moeten vullen omdat Tim Eekman na zijn twee gele kaarten tegen FC Lienden voor een wedstrijd is geschorst.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33