Hereniging met dorpsgenoot Michel Langerak geeft Leon Bot goed gevoel
Hereniging met dorpsgenoot Michel Langerak geeft Leon Bot goed gevoel regio-voetbal.nl

Hereniging met dorpsgenoot Michel Langerak geeft Leon Bot goed gevoel

Nieuws 42 keer gelezen

WERKENDAM/SLIEDRECHT - Voor Leon Bot is het weerzien met zijn plaatsgenoot Michel Langerak plezierig. Zij kennen elkaar vanuit het baggerdorp. Daarna de eerste succesvolle periode bij LRC Leerdam en vervolgens de drie mooie jaren bij Kozakken Boys. Bot, de dynamische middenvelder, is vanaf 2010 op De Zwaaier actief en behoort zo langzamerhand bij het meubilair.

“Ik ben blij met de terugkeer van Michel Langerak. Ik weet wat ik aan hem heb. Wij hebben een supermooie tijd gehad. Iedereen is heel positief over zijn trainingen en zijn winnaarsmentaliteit. Fijn dat de club hem nu heeft aangesteld, want als er een compleet vreemde trainer tussentijds komt gaat het toch anders.”

Bot heeft voorafgaand aan de aanstelling van Langerak met Kees Spaan hierover contact gehad. “Ik heb mijn mening gegeven en ben blij dat deze situatie nu ontstaan is.”

Op de trainingsdagen is het jagen en vliegen voor ‘Botje’. Wij spreken hem vanuit zijn auto vanaf zijn werk in Rotterdam naar Sliedrecht. “Het zit weer eens muurvast. Ik moet blij zijn om kwart over zes thuis te zijn en om kwart voor zeven moet ik alweer naar Werkendam.”

Laf
Zaterdag joeg Leon Bot tegen Spakenburg weer eens een bal tegen het nylon. “Dat werd tijd ook. Vorig jaar kwam ik vaker in dergelijke posities, nu was het pas de eerste keer in het seizoen. Ik was blij met die goal. Ook voor Langerak. Jammergenoeg was het niet de winnende. Zonde hoor, want wij hadden van dit uiterst laf spelende Spakenburg natuurlijk moeten winnen. Maar goed, dan hadden wij voor rust ook die tweede goal er maar in moeten schieten. Na de wedstrijd begrepen wij echt niet dat wij weer hadden verloren en zo hebben wij dit seizoen al te vaak gezeten.”

Stemming
Bot ging dit seizoen wat minder ontspannen naar de trainingen en de wedstrijden. “Dat heeft alles met winnen en verliezen te maken. Vorig jaar wonnen wij veel en dan ga je op een heel andere manier naar de club. Dan is de stemming beter en werk je meer ontspannen naar de volgende zaterdag toe. Je hebt meer lol onder elkaar en dan is voetballen het leukste wat er is.”

Leon Bot snakt net als de hele groep naar eindelijk eens een serie overwinningen, die de club rust zal geven. “Dat moet nu met de komende wedstrijden tegen Lienden, De Treffers en Almere ook echt gaan gebeuren. Kozakken Boys hoort niet in het rechterrijtje te staan. Ik wil echt met een fijner gevoel de kerstperiode ingaan.”

Vooruitkijkend naar de wedstrijd tegen FC Lienden stelt Bot vast dat ook die club het niet gemakkelijk heeft. “Lienden draait niet en daar moeten wij zaterdag van profiteren. Er moet echt gewonnen worden en dat hoop ik voor het hele team en ook voor Langerak, dat is ook voor hem goed. Ik hoop en verwacht dat hij na de jaarwisseling doorgaat, want vier wedstrijden zou wel erg kort zijn.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 12 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45