Zaterdag 24 november weer volop derby's in de Alblasserwaard
Zaterdag 24 november weer volop derby's in de Alblasserwaard regio-voetbal.nl

Zaterdag 24 november weer volop derby's in de Alblasserwaard

Nieuws 47 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het kan dit seizoen niet op voor de Alblasserwaardse voetballiefhebber. De derby's rijgen zich aaneen. Ook zaterdag 24 november weer.

SteDoCo heeft in de derde divisie de derde plek in het vizier. Een overwinning op de amateurs van Ajax kan de ploeg uit Hoornaar verder helpen in die richting.

1C
Nieuw-Lekkerland staat keurig vierde in de 1e klasse C. Hekkensluiter GJS komt op bezoek. Er zal de Lekkerlanders dan ook veel aan gelegen zijn de punten op sportpark Excelsior te houden. GJS hoopt uiteraard de negatieve spiraal -een serie forse nederlagen- te doorbreken. Sliedrecht is in deze klasse de trotse koploper. Een status die uit bij SVL behouden moet kunnen blijven.

2F
In 2F valt er weinig peil op Papendrecht en Drechtstreek te trekken. Vraag is of Papendrecht, een week na de knappe prestatie tegen Roda Boys, op eigen veld ook titelkandidaat Nivo Sparta kan weerstaan. Het nieuwe trainersduo Bart Toom/Leon van Dalen probeert Drechtstreek nieuw elan te geven. Dat zal nodig zijn, want in Zwijndrecht is periodekampioen Pelikaan de tegenstander.

3C
De 3e klasse C staat wekelijks bol van de interessante ontmoetingen. Koploper ASV Arkel ontvangt het onberekenbare Streefkerk. Het eveneens nog ongeslagen Ameide speelt op Meihoven de topper tegen nummer 3 Schelluinen. De Zwerver zal willen aanklampen en dat moet kunnen lukken op De Put, daar VVAC pas twee punten heeft. Anderzijds was VVAC er al een paar keer dichtbij, dus de Kinderdijkers moeten waken voor onderschatting.

Het kelderduel IFC-SV Meerkerk is voor Meerkerk van groot belang om wat afstand te kunnen nemen van de gevarenzone. De Alblas wil dat ook en gaat voor drie punten op Molenvliet, waar het pas één keer winnende Unitas de opponent is. Hardinxveld is in opmars. Een verrassing tegen nummer 2 Groote Lindt lijkt dan ook niet uitgesloten.

3D
HSSC'61 blijft in 3D nog wat wisselvallig. Tegen BLC zullen de Heicoppers met drie punten aan de tweede periode willen beginnen.

4C
In 4C treft Peursum het puntgelijke Internos. Winst betekent dus dat de Giessenburgers minimaal weer een plek stijgen op de ranglijst.

4D
Groot-Ammers liep de eerste periode in 4D mis. Zaak dat de geelzwarten zich meteen weer oprichten. Dat moet dan gebeuren tegen Herovina, een geduchte tegenstander. Groot-Ammers speelt net als vorige week thuis.. Lekvogels gaat normaal gesproken winnen van hekkensluiter RKVSC en voor SV Noordeloos, dat Kerkwijk ontvangt, smaakt de zege op Zuilichem naar meer.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas liet het afweten tegen Gemert. Dat kan een keer gebeuren. Herstel thuis tegen Leonidas ligt voor de hand.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden