Asperen wil in Vuren van laatste plaats af
Asperen wil in Vuren van laatste plaats af regio-voetbal.nl

Asperen wil in Vuren van laatste plaats af

Nieuws 49 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Asperen is in de derde klasse D helemaal onderaan beland en wil zaterdag in Vuren zo snel mogelijk weer van die laatste plaats af. Vuren hoopt thuis in deze allerlaatste Lingewaalse derby juist het herstel na de stunt van vorige week voort te zetten.

Asperen verloor in deze competitie tot nu toe alle uitmatches, maar opvallend genoeg waren de nederlagen bij de topploegen SC Everstein en Sleeuwijk slechts erg miniem en vorig weekeind bij de koploper in Brabant ook pas erg laat. Bij de eerste uitwinst zou Asperen in Vuren de rode lantaarn weer kunnen overdoen aan GVV’63 of SSC’55, want die Asperense rivalen in de onderste regionen zullen elkaar zaterdag in Gameren ontmoeten.

Vuren is deze competitie zeer wisselvallig met drie mooie royale zeges en vijf kleine nederlagen. Vorig seizoen verloor Vuren in de competitie beide keren van Asperen, maar nu zal de thuisclub het beter willen doen om veilig in de middenmoot te kunnen blijven.

Geinoord-WNC
In Nieuwegein is het duel tussen debutant Geinoord en WNC zaterdag cruciaal in de onderste regionen van de eerste klasse. Beide teams staan met slechts vier punten duidelijk onder de streep en hebben alleen hekkensluiter GJS nog onder zich. Om de inmiddels benarde positie te verbeteren heeft WNC zaterdag tegen Geinoord een tweede competitiezege dus heel dringend nodig.

Montfoort-LRC
LRC gaat zaterdag op bezoek bij Montfoort, dat in de eerste klasse vlak achter koploper Sliedrecht samen met Sportlust’46 op een gedeelde tweede plaats staat. Na de knappe winst in Almkerk heeft LRC even wat lucht gekregen maar de magere Leerdamse elfde plaats blijft nog voor veel verbetering vatbaar. In Montfoort wordt het voor LRC echter erg lastig, want de (fysiek) sterke thuisclub is op eigen veld nog ongeslagen en start dus duidelijk als favoriet.

Heukelum-Brederodes
Heukelum ontvangt Brederodes, dat in de tweede klasse net onder de streep staat en voor directe handhaving strijdt. Heukelum wil zich zeker in het linkerrijtje van de ranglijst handhaven en dat zou thuis via een net als vorig seizoen kleine zege op Brederodes ook haalbaar moeten zijn.

Tricht-Woudrichem
Tricht speelt thuis tegen Woudrichem, dat zich kranig probeert in de kopgroep van de tweede klasse te handhaven. Het jonge Tricht is zelf elfde op de ranglijst en heeft tegen Woudrichem een succes ook nodig, zeker met het oog op het vrij zware restprogramma in de eerste competitiehelft.

SC Everstein-Sleeuwijk
In Everdingen is de wedstrijd tussen SC Everstein en de ongeslagen koploper Sleeuwijk de onbetwiste topper in de derde klasse D tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Met drie punten minder dan de lijstaanvoerder is SC Everstein zaterdag alleen bij de volle winst echt gebaat. Vorige week wonnen beide titelpretendenten slechts erg moeizaam van een opponent uit de onderste regionen. Het zal er zaterdag om gaan spannen. Na een bliksemstart met vijf zeges op rij is SC Everstein de goede vorm wat kwijt. Dat juiste ritme zal zaterdag snel terug moeten keren om het sterke Sleeuwijk de eerste nederlaag te kunnen gaan bezorgen.

NEO’25-Haaften
Dankzij drie overwinningen op rij is Haaften in klasse 3 D ineens keurig naar een gedeelde derde plaats opgerukt. Het Haaftense voetbal is echter nog veel te wisselvallig en soms zelfs zwak. Dat spel zal beter moeten zijn om NEO’25 in Sprang Capelle ook te kunnen verslaan.

HSSC’61-BLC
HSSC’61 voetbalt in Hei- en Boeciop tegen het onberekenbare BLC, dat met twee ruime zeges en liefst zes nederlagen in de gevarenzone verkeert. Als gedegen middenmoter moet HSSC’61 tegen deze Bossche ploeg de ongeslagen thuisstatus via een overwinning kunnen prolongeren.

ASH-Brakel
ASH ontvangt in de vierde klasse periodekampioen Brakel, dat na een nipt openingsverlies liefst zeven keer achtereen won. Met ASH gaat het daarentegen erg moeizaam. In Hellouw zou daarom voor ASH een gelijkspel tegen koploper Brakel al een prachtig resultaat zijn.

Well-SVS’65
Middenmoter SVS’65 is na twee nederlagen in de vierde klasse in de derde uitwedstrijd achtereen nodig weer eens aan een zege toe. Tot dusverre lukte winnen op vreemde bodem SVS’65 in deze competitie nog niet. In Well zou dat echter toch wel haalbaar moeten zijn.

Leerdam Sport-MVV’58
Leerdam Sport en MVV’58 staan in de vierde klasse samen op de gedeelde derde plaats. De Leerdamse prestaties zijn de laatste weken echter iets overtuigender dan die van de defensief nogal kwetsbare Meterense gasten. Scoren doen beide teams met al 21 goals volop. Leerdam Sport lijkt thuis de beste winstkansen te hebben.

Groot Ammers-Herovina
Herovina is te gast bij Groot Ammers, dat vorige week in de vierde klasse door een gelijkspel de periodeprijs net misliep. Na drie nederlagen op rij kwam Herovina met ruime winst zelf tot herstel, maar zaterdag op sportpark Gelkenes zal Herovina met een remise tegen het sterke en thuis nog ongeslagen Groot Ammers toch al diktevreden mogen zijn.

Zuilichem-Rhelico
Rhelico pakte in de laatste twee wedstrijden vier punten en kon zo de rode lantaarn in de vierde klasse op doelsaldo aan RKVSC overdoen. Een gelijkspel in Zuilichem tegen de op eigen veld vaak sterke en soms productieve thuisclub zou voor Rhelico echter ditmaal al een nieuw heel mooi resultaat betekenen.

Jan van Arckel-Beesd
Beesd voetbalt zondag in Ammerzoden tegen debutant Jan van Arckel, dat na een flitsende competitiestart en vier zeges achtereen danig is teruggevallen. Dat biedt Beesd misschien toch nog enige hoop om na reeds acht nederlagen op rij zondag als hekkensluiter in de vierde klasse toch het eerste punt in de Bommelerwaard te kunnen veroveren.

Maliskamp-GVV
GVV gaat zondag in Rosmalen op bezoek bij koploper Maliskamp, dat met zeven zeges knap vorig weekend de eerste periodetitel na een achterstand tegen een naaste rivaal in het Betuwse Rijswijk pakte. GVV heeft zes punten minder dan Maliskamp en zal in Brabant dus zeker niet mogen verliezen om de aansluiting met de kopgroep in de vierde klasse te blijven houden.

MOSA’14-DSS’14
DSS’14 speelt zondag in Oijen tegen MOSA’14, net als DSS’14 een dorpenfusieclub die vier jaar terug totstandkwam. MOSA’14 staat in de vijfde klasse twee punten boven DSS’14, dat in Brabant na de derbyremise in Ophemert met een nieuw gelijkspel tevreden mag zijn.

SBV-Ophemert
Ophemert heeft zondag een zware uitwedstrijd tegen koploper SBV, dat in de vijfde klasse ongeslagen de eerste periodekampioen werd. Op één remise na won SBV alle duels. In het Brabantse Haren zou een gelijkspel daarom voor middenmoter Ophemert al een prachtig resultaat betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 6 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 7 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 15 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden