Gert-Jan Koekkoek (SV Meerkerk) kiest voor trainersloopbaan
Gert-Jan Koekkoek (SV Meerkerk) kiest voor trainersloopbaan regio-voetbal.nl

Gert-Jan Koekkoek (SV Meerkerk) kiest voor trainersloopbaan

Nieuws 68 keer gelezen

MEERKERK – Routinier Gert-Jan Koekkoek van SV Meerkerk stopt aan het einde van dit voetbalseizoen. Na dertien seizoenen in de Meerkerkse hoofdmacht kiest de verdediger voor zichzelf.

Zoals hij zelf aangeeft: “Ik ben in het bezit van het trainersdiploma UEFA C, zoals dat tegenwoordig heet. Na de komende zomervakantie wil ik de opleiding UEFA B gaan volgen. En dan doorpakken”, lacht de bijna 31-jarige Koekkoek.

“Met doorpakken bedoel ik ervaring opdoen om binnen drie tot vijf jaar als trainer van een eerste elftal op eigen benen te staan. Hoewel ik met mijn huidige papieren een vierdeklasser mag trainen, sta ik zeker ook open voor een vereniging waar ik de rol als assistent kan oppakken.”

Warm bad
Koekkoek is in het dagelijks leven sportinstructeur op een detentiecentrum in Rotterdam. “Ik houd van lesgeven en mensen beter maken. Als speler heb ik altijd voor het clubbelang gekozen en ben ik SV Meerkerk trouw gebleven. Een makkelijke keuze, want in mijn debuutjaar promoveerden we naar de eerste klasse en dat was destijds het een na hoogste amateurniveau. We degradeerden weliswaar direct, maar we hebben jarenlang om de prijzen gespeeld. Spijt heb ik daarom nooit gehad om op ’t Hoog te blijven voetballen. Na diverse gesprekken met andere verenigingen was ik er op de terugweg altijd snel uit en vastbesloten om niet weg te gaan. SV Meerkerk is een warm bad en ik heb er mooie jaren meegemaakt.”

Plafond
De libero maakt nu dus een bewuste keuze. “Ik zou nog makkelijk een paar jaar meekunnen en voetballen op het in aanbouw zijnde nieuwe complex is heel aantrekkelijk. Maar ik wil er vol voor gaan en als trainer zien waar mijn plafond ligt. Blijven voetballen en pas over vijf jaar deze keuze maken, zou ten koste gaan van mijn ambities als trainer. Natuurlijk spelen de huidige prestaties mee in die afweging en uiteraard ook mijn fysieke ongemakken. Je wil niet weten hoe ik afgelopen zondag uit bed stapte, ik leek wel een vent van 80…”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden