Tim Eekman zaterdag tegenover veel oude bekenden
Tim Eekman zaterdag tegenover veel oude bekenden regio-voetbal.nl

Tim Eekman zaterdag tegenover veel oude bekenden

Nieuws 52 keer gelezen

WERKENDAM - Tim Eekman maakte in de hete zomer van 2018 de overstap van Barendrecht naar Kozakken Boys. Zaterdag staat hij op De Zwaaier voor het eerst tegenover de ploeg waar hij eerder vier seizoenen actief was.

“Er spelen nog een aantal goede vrienden van mij bij Barendrecht, dus dat wordt handen schudden. Maar daar blijft het dan ook wel bij, want dit soort thuiswedstrijden moeten wij gaan winnen. Wij spelen in 2018 nog vijf duels. (Spakenburg en Jong Almere FC uit en thuis tegen FC Lienden en De Treffers, red.). Ik hoop dat wij er vier winnen en misschien een keer gelijkspelen. Als dat lukt zijn wij een stevige middenmoter.”

Eekman genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, waarna hij de overstap maakte naar Excelsior Rotterdam. Na 48 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan vijftien in de eredivisie, maakte de rechtervleugelverdediger in 2013 de overstap naar Barendrecht. Naast zijn verdedigende acties viel de Ridderkerker in het seizoen 2016-2017 vooral op door zijn doelpuntentotaal. Na negen benutte strafschoppen en een rake vrije trap werd verdediger Eekman met tien doelpunten topscorer van Barendrecht.

Stunten
“De ambitie om terug te keren in het profvoetbal had ik al opgeborgen. Maar ik wilde wel graag nog een keertje in de top van het amateurvoetbal meedoen.” Het werd dus Kozakken Boys, waar hij al langer op het lijstje stond van technisch directeur Kees Spaan. Hij wist dat Juriën Gaari voor de ‘boys’ niet te behouden was. Eekman is bij Kozakken Boys nu vaste waarde op de rechtsachterpositie: verdedigend meer dan voldoende en opbouwend sterk.

Hij genoot lang na van de bekeroverwinning op Almere City FC. “Eind december ook nog thuis tegen Vitesse. Een mooie tegenstander, die normaal gesproken te sterk is, maar wie weet gaan wij weer eens stunten.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden