Altena wacht lastig karwei bij Wilhelmina’26, Sleeuwijk op drempel periodetitel
Altena wacht lastig karwei bij Wilhelmina’26, Sleeuwijk op drempel periodetitel regio-voetbal.nl

Altena wacht lastig karwei bij Wilhelmina’26, Sleeuwijk op drempel periodetitel

Nieuws 265 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Na het inhaalweekend is er komende zaterdag en zondag weer een volledig programma in de competitie. De wedstrijd die er uit springt is de streekderby tussen Wilhelmina’26 en Altena.

Wilhelmina’26 doet het boven verwachting onder de nieuwe trainer Marcel van Helmond, maar liet twee weken terug een steek vallen met het 3-1 verlies bij Papendrecht en zal uit zijn op revanche. Bij Altena heeft trainer Johan van der Werff de boel nog niet op de rit. Het duel op de Ebbe heeft ook een speciaal tintje, want Van der Werff is de oud-trainer van Wilhelmina’26 en Altena moet punten gaan pakken om uit de misère te komen. Gezien de belangen en de sentimenten kan het dus wel eens een pittig partijtje gaan worden.

Kozakken Boys
In de tweede divisie liggen de kaarten voor Kozakken Boys weer open na het vertrek van trainer Jasper de Muijnck. Wellicht dat een schokeffect kan helpen zaterdag thuis op De Zwaaier tegen Barendrecht.

Achilles Veen
Voor Achilles Veen wordt het tijd voor een omslag. Wellicht krijgt de ploeg van trainer Giovanni Franken dat bij Xerxes DZB voor elkaar.

GRC 14 en Almkerk
In de eerste klasse draait het moeizaam bij GRC 14. Een overwinning is zaterdag bij koploper Sliedrecht, dat de eerste periode kan pakken, niet te verwachten. Almkerk hoeft zich geen zorgen te maken. Er staat een degelijk team, dat LRC moet kunnen hebben.

Woudrichem en NOAD'32
In 2F moet Woudrichem bij Drechtstreek, dat deze week afscheidnam van trainer Miguel Munoz, gaan winnen om mee te blijven doen in de kopgroep. NOAD’32 wacht een zware klus bij Nivo Sparta.

Sleeuwijk op periodejacht
In de derde klasse D kan Sleeuwijk de handtekening gaan zetten onder de eerste periodetitel. Een punt tegen Asperen is hiervoor al toereikend. Sparta’30 kan de vuisten ballen tegen HSSC’61. GDC zien we wel winnen van BLC.

Zondag
Op zondag heeft Be Ready de eerste periodetitel eigenlijk al binnen. Met een winst erbij tegen SC Hoge Vucht klinkt het nog wat beter. Bij Dussense Boys is de ene week de andere week niet. Dus wordt het afwachten tegen Terheijden. HHC’09 heeft nog een miniem kansje op de periodetitel. Het moet een stimulans zijn om er bij SV Reeshof vol tegenaan te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden