Leerdam Sport '55 werkt aan toekomst
Leerdam Sport '55 werkt aan toekomst regio-voetbal.nl

Leerdam Sport '55 werkt aan toekomst

Nieuws 48 keer gelezen

LEERDAM - De realisatie van het nieuwe sportpark, een nieuwe hoofdtrainer, een compleet nieuwe technische commissie én extra aandacht voor de jeugd geven Leerdam Sport een enorme 'boost'.

"Het kost even voor je de resultaten ziet, maar met elkaar werken we aan de toekomst van Leerdam Sport", zeggen alle betrokkenen.

Op dit moment treft de club voorbereidingen voor de realisatie van het nieuwe sportpark, vertelt bestuurslid Wout Elbertse. "Er is overleg met de gemeente en we denken na over de aankleding van de gebouwen. Om ideeën op te doen, hebben we bezoeken gebracht aan andere verenigingen en gekeken naar de inrichting van de kantine, de kleedkamers en de tribune. Leuk om met zulke dingen bezig te zijn. We zijn hard toe aan een nieuwe accommodatie. Als het sportpark klaar is, zorgt dat voor nieuw elan. Voor de bestaande leden, maar het maakt Leerdam Sport ook aantrekkelijk voor nieuwe aanwas."

Maatschappelijk betrokken
Het nieuwe sportpark van de rood-witten maakt deel uit van de ontwikkeling van dat deel van wijk West. Er worden woningen gebouwd en er komt een nieuwe, brede school. Leerdam Sport beschikt straks over twee velden, waaronder één kunstgrasveld. Daarnaast wordt een derde veld aangelegd dat plaats biedt aan (sport)activiteiten van de nieuwe school én de inwoners van de wijk.

Maar ook Leerdam Sport kan gebruik maken van de grasmat als de vereniging ruimte te kort komt. "Voetbal staat bij ons centraal", benadrukt Elbertse. "Dat moet ons nieuwe sportpark uitstralen. Maar we maken ook deel uit van de wijk. Leerdam Sport is de club van West. We voelen ons maatschappelijk betrokken. Daarom willen we meedoen met allerlei ontwikkelingen in de wijk."

Nieuwe weg
Ook op voetbalgebied zijn de rood-witten een nieuwe weg ingeslagen. Oud-speler Yoni Sahertian is de nieuwe hoofdcoach, Juarth Leihitu is zijn assistent en treedt op als jeugdtrainer, Dylan van Beest is eveneens assistent en actief als jeugdcoördinator, terwijl Paulo Lopulalan is aangesteld als hoofd van de Technische Commissie.

Aan het begin van dit seizoen heeft de nieuwe technische leiding haar plannen gepresenteerd. "De ontwikkeling van talent speelt een belangrijke rol. Het beter maken van de jeugd, zodat doorstroming naar het eerste mogelijk wordt, staat centraal", legt Lopulalan uit.

Maar dat gaat niet vanzelf benadrukken zijn collega's. "Het vergt tijd om dat voor elkaar te krijgen. We werken er met z'n allen keihard aan en hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe aanpak werkt."

Leerdamse jongens
De koerswijziging is nodig, omdat de aansluiting tussen de jeugd en het eerste elftal de afgelopen jaren niet ideaal was. "Het accent lag te veel op het eerste. Het gat tussen de jeugd en de selectie was groot. Spelers van buitenaf aantrekken, willen we niet. Daar hebben we het geld ook niet voor. We kiezen voor Leerdamse jongens die hier graag willen voetballen en die niet voor het geld komen."

Overigens bestaat het overgrote deel van het eerste dit seizoen ook al uit Leerdammers en jeugdspeler Xander van Holten lijkt hard op weg naar een basisplaats. “We zijn op de goede weg.”

Voordeel van de nieuwe aanpak is dat er nu één technische commissie is voor jeugd én senioren. "We weten precies welke talenten er rondlopen, dat bevordert de doorstroming." Bovendien wordt er hard gewerkt aan een kwaliteitsimpuls van trainers én spelers. "We leiden onze trainers op, intern en via cursussen van de KNVB, zodat er steeds betere trainers voor de groep komen te staan. Daarnaast geven we clinics met nieuwe oefenvormen en circuittrainingen voor onze eigen jeugd - en in de toekomst ook voor de jeugd die kennis wil maken met de vereniging."

Derde klasse
Van Beest en Leihitu verwachten veel van de nieuwe aanpak. "Leerdam Sport moet weer de ploeg worden die het vroeger was. De club moet plezier en enthousiasme uitstralen. Je ziet nu al dat het begint te leven."

Lopulalan: "En ook voor de korte termijn hebben we onze idealen: we willen via promotie of de nacompetitie zo snel mogelijk terug naar het niveau waar we horen. En dat is in ieder geval de derde klasse."

André Bijl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33