Asperen en Haaften hebben de punten nodig
Asperen en Haaften hebben de punten nodig regio-voetbal.nl

Asperen en Haaften hebben de punten nodig

Algemeen 80 keer gelezen

ASPEREN/HAAFTEN - Komend weekend staan Asperen en Haaften tegenover elkaar. Beide ploegen begonnen in de derde klasse D niet direct goed aan het seizoen.

Bij Asperen is de valse start met een nieuwe trainer en enkele nieuwe spelers goed te verklaren. Bij Haaften waren de verwachtingen vóór dit seizoen een stuk hoger dan tot nu toe werd waargemaakt. Ruben Boet van Asperen en Haaftens Dennis van Riel blikken vooruit.

Haaften kende een vrij desastreuze start van de competitie. Bij Vuren werd met liefst 7-2 verloren. Een week later volgde het herstel met 4-1 winst op RFC, maar tegen Sparta'30 ging het opnieuw mis: 1-6. Haaften bleef wisselvallig en wisselde nederlagen af met overwinningen, met een huidige zevende plek als gevolg.

Mond
Volgens Dennis van Riel wordt het hoog tijd dat zijn ploeg eens een serie goede resultaten gaat neerzetten. Haaften moet zijn voeten laten spreken en minder zijn mond. "Ja, wij willen bovenin meedoen, maar daar moeten we het even niet meer over hebben", zegt Van Riel.

Hij vervolgt: "Na deze competitiestart weten we eigenlijk nog steeds niet waar we staan. We weten dat we best goed kunnen voetballen, maar dat moeten we niet alleen zeggen. Dat moeten we vooral op het veld laten zien."

Dennis van Riel is bezig aan zijn tweede seizoen op sportcomplex 't Elzenbos. Vanaf zijn zesde speelde hij aan de overkant van de Waal bij Nivo Sparta. Daar haalde hij het eerste elftal, maar kwam in drie seizoenen steeds minder aan spelen toe.

Plezier
Lars Tertoolen en Jessey de Jong maakten eerder al de overstap naar Haaften en vroegen Van Riel om ook te komen. "Als je minder aan spelen toe komt, verlies je ook een beetje het plezier in het voetballen", vertelt Van Riel. "Dus ben ik vorig jaar naar Haaften gegaan en dat bevalt goed. Ik ben hier goed opgevangen. Het is gezellig. We zijn allemaal vrienden van elkaar."

Het was in het begin wel even wennen voor Van Riel. "De tegenstanders zijn allemaal nieuw en er wordt natuurlijk anders gevoetbald. Het is wat fysieker allemaal."

Gokken
Na een goede eerste seizoenshelft, stokte Haaften vorig jaar na de winterstop. Na een goede voorbereiding gaat het dit seizoen dus ook nog niet van een leien dakje. "Wij hebben de beste voorhoede van deze klasse, denk ik", zegt Van Riel . "Maar daar kunnen we niet iedere week op gokken. Zij kunnen ook wel eens een mindere dag hebben en dan moeten het middenveld en de verdediging dat opvangen. We moeten echt als team spelen. We krijgen veel tegendoelpunten en dat begint ook voorin."

Van Riel staat bij Haaften centraal achterin naast Jeffrey Wolf. Een positie die niet direct zijn voorkeur heeft. "Ik speel liever op het middenveld, maar ik krijg er wel steeds meer plezier in om achterin te spelen. Bij Nivo heb ik ook rechtsback gespeeld en in de jeugd ook wel eens centraal."

Onderschatting
Van Riel vindt dat Haaften moet winnen bij Asperen. "Wij hebben de kwaliteit om van iedereen te winnen, dus ook van Asperen." Toch waakt hij voor onderschatting. "Zij staan wel onderin, maar dat zegt tegen ons niet altijd iets. Wij kunnen namelijk ook van iedereen verliezen. Neemt niet weg dat wij wel gewoon drie punten moeten pakken zaterdag."

Degradatie
Ook in Asperen loopt het nog niet op rolletjes. Die mindere seizoensstart is echter wel te verklaren. Op het allerlaatste moment werd Jaap van Hattem als nieuwe trainer aangesteld en er vertrokken vier basisspelers bij de ploeg die de laatste jaren toch al tegen degradatie vecht. De gaten in de selectie werden met spelers uit het tweede elftal en de jeugd opgevuld.

Ruben Boet is één van die jonge spelers. De 17-jarige talentvolle middenvelder veroverde onder Van Hattem direct een basisplaats. "Vorig seizoen trainde ik onder Ton Blom op donderdag al mee en zat soms op de bank. Nu ben ik er vast bij", vertelt Boet. "En dat is heel leuk. Het gaat allemaal sneller en is fysiek een stuk zwaarder, maar dat maakt voetballen juist leuker. Er wordt meer van je gevraagd."

Met dank aan zijn ploeggenoten kan Boet zich goed aanpassen. "Ik ben goed opgevangen. Je moet natuurlijk in de groep groeien, maar iedereen probeert me te helpen. En volgens mij gaat het wel goed. Ik krijg in ieder geval best positieve reacties."

Wennen
Linkshalf Boet weet dat zijn ploeg het nog moeilijk heeft. "Het is natuurlijk even wennen aan de nieuwe trainer die met een voor ons nieuw systeem speelt. We spelen nu meer vooruit dan we gewend waren." Afgelopen weekend kreeg de ploeg bij NEO'25 weer vijf doelpunten om de oren. "Ik kreeg het idee dat we er op een gegeven moment niet echt meer in geloofden. Dan kiezen we te snel de diepte en krijg je counters om je oren."

Boet acht Asperen in ieder geval niet kansloos tegen Haaften. "Natuurlijk hebben zij best een goede ploeg, maar als wij ons eigen spel kunnen spelen, hebben wij dat ook."

Boet, al sinds zijn vierde actief bij Asperen, hoopt dat de punten snel gaan komen. "Ik wil dat we ons dit seizoen rechtstreeks handhaven, dat zou mooi zijn." Zijn persoonlijke stijgende lijn hoopt hij door te trekken. "Ik wil dit seizoen basisspeler blijven en hoop ooit een dragende speler van Asperen te zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden