Junioren Keja en De Bruin vinden snel hun draai in SV Lopik 1
Junioren Keja en De Bruin vinden snel hun draai in SV Lopik 1 regio-voetbal.nl

Junioren Keja en De Bruin vinden snel hun draai in SV Lopik 1

Algemeen 365 keer gelezen

LOPIK - Zaterdagtweedeklasser SV Lopik heeft in Gianni de Bruin (16) en Jordy Keja (17) twee talentvolle basisspelers, die vroegtijdig de overstap maakten naar de senioren. Middenvelder De Bruin valt op door zijn tomeloze inzet en de rappe spits Keja is een ‘nachtmerrie’ voor veel verdedigers.

Lopik-trainer Bertus van Schaik, die de dorpsclub binnen enkele jaren vanuit de kelder van het zaterdagvoetbal naar de tweede klasse bracht, is zeer te spreken over  het duo. ,,Vorig seizoen lieten we af en toe twee spelers uit Jongens onder 19, dat in eerste klasse uitkomt, meetrainen met de selectie. Jordy Keja kon het niveau fysiek al snel aan. Ik liet hem regelmatig in competitiewedstrijden na de rust invallen. In de nacompetitie vervulde hij een belangrijke rol. Gianni de Bruin, die in Jongens onder 17 speelde, is een linkspoot, die ik door het tijdelijk wegvallen van Tom Grootendorst en Jordy van den Berg (geblesseerd), goed kon gebruiken. Ook hij blijkt een aanwinst. Dit seizoen zijn beiden  basisspeler.”

Knieblessure
SV Lopik sprokkelde dit seizoen verrassend al de nodige punten bij elkaar. Jordy Keja maakte tegen Loosdrecht (3-2 zege) de winnende treffer. Gianni de Bruin maakt helaas nu al de andere kant van de medaille mee. Tegen Almere haakte hij geblesseerd af. ,,Ik maakte een onverwachte beweging en voelde iets knappen in mijn knie,” vertelt hij met een bedrukt gezicht. ,,Ik heb na overleg met de artsen van de week een mri-scan laten maken, want als het tegenzit zijn mijn kruisbanden afgescheurd en zal ik lang moeten revalideren. Dinsdag krijg ik de uitslag. Ik hoop dat het meevalt.”

Beiden zijn goed opgevangen door de selectie. Jaco Borst en Davy Boon trainden Jordy Keja in de jeugd. ,,Nu coachen zij mij in het veld,” vervolgt Keja lachend. ,,Ik droomde bij de mini’s al, dat ik in het eerste speelde. Dat het zo snel zou gaan, had ik niet verwacht. Fysiek is het zwaar en alles gaat ook sneller. Sinds twee jaar verbeter ik mij steeds en hopelijk zet deze trend zich voort.”

Gianni de Bruin viel al eerder op als talent. FC Utrecht, Ajax en Elinkwijk toonden belangstelling, maar Lopik is het helemaal voor de benjamin van de promovendus. ,,Ik vond het een hele stap om met het eerste mee te trainen,” zegt de Bruin bescheiden, ,,maar ik ben goed opgevangen. Als ik het moeilijk heb, krijg ik mentale ondersteuning van mijn medespelers. De waardering van de mensen langs de kant doet mij erg veel.”

Onvergetelijk
De beslissende promotiewedstrijd in Amsterdam-Zunderdorp tegen HBOK was tot nu toe het hoogtepunt voor de jeugdige talenten. Voor rust bereidde De Bruin de openingstreffer voor en in de tweede helft kantelde het duel, waarin SV Lopik het bij een 2-2 stand moeilijk had, mede door de invalbeurt van Keja. ,,Een rake kopbal van Jaco Borst en een afstandsschot van Jonathan Werrie betekenden promotie,” aldus De Bruin.

,,Het feest begon meteen. De rondrit door Lopik op de platte kar is onvergetelijk. Het zou mooi zijn, als we ons dit seizoen kunnen handhaven.”

,,Het zal zwaar worden in de tweede klasse,” merkt Jordy Keja nog op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 30 minuten geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33