Top-6 in 3C speelt zaterdag tegen elkaar
Top-6 in 3C speelt zaterdag tegen elkaar regio-voetbal.nl

Top-6 in 3C speelt zaterdag tegen elkaar

Nieuws 25 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het bed wordt zaterdag 27 oktober opgeschud in de sterk regionaal getinte 3e klasse C. De top-6 speelt tegen elkaar.

De neutrale liefhebber heeft de toppers (en derby's) maar weer eens voor het uitkiezen met De Zwerver-Groote Lindt, Streefkerk-Schelluinen en Arkel-Ameide. Dan hebben we meteen de top-6 van de 3e klasse C te pakken. In de onderste regionen is VVAC-Hardinxveld een klapper. En dan hebben we ook nog De Alblas-SV Meerkerk, Unitas-Alblasserdam en IFC-SVW. Wij zijn zeer benieuwd hoe zaterdagmiddag rond 17:00 uur de stand eruit zal zien in deze klasse.

Derde divisie / 1C
Twee overwinningen op rij hebben SteDoCo in de Derde Divisie doen stijgen naar de achtste plaats. Tegen Achilles'29 zit er verdere positieverbetering in.

In de eerste klasse C zijn de krachtsverschillen klein. Kan Nieuw-Lekkerland de koppositie heroveren door te winnen van de nieuwe lijstaanvoerder SVL? Sliedrecht zit op het vinkentouw en zal normaal gesproken op eigen veld geen moeite hebben met GJS, dat met één punt uit vier duels net als vorig jaar niet goed is gestart.

2F / 3D
Papendrecht en Drechtstreek zijn middenmoters in de 2e klasse F. Papendrecht krijgt bezoek van nummer 4 Heukelum en Drechtstreek neemt het in Dordrecht op tegen promovendus EBOH. Zeker Drechtstreek kan zich geen nederlaag permitteren.

Een ouderwetse derby in 3D met SC Everstein tegen HSSC'61. Op basis van de stand is koploper SC Everstein overduidelijk favoriet, maar of dat in een derby wat zegt...? Wellicht komen er bij HSSC'61, dat het moet stellen zonder de geschorste Lucas van Dam, onvermoede kachten los.

4C / 4D
Groot-Ammers moet zich in eigen huis tegen SVS'65 zien te herstellen van de nederlaag in Zuilichem. Dat zal normaliter wel lukken. Lekvogels is in 4D tot nu wisselvallig. Wij kijken niet op van een stuntje bij Leerdam Sport'55. SV Noordeloos kan afstand nemen van de onderste plaatsen door WSV Well te kloppen, maar dat geldt andersom ook.

Peursum heeft in 4C vooralsnog pas op de plaats moeten maken en krijgt met TSVV Merlijn weer één van de sterkhouders op bezoek.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas zou zomaar de eerste periodetitel kunnen pakken. Zover is het nog niet. De Gorinchemse ploeg van Rick Adjei heeft het niet in eigen hand en zal zelf sowieso van RKSV Minor moeten winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden