Gwaeron Stout: 'Ik wil niet dat ik spijt krijg van een gemiste kans'
Gwaeron Stout: 'Ik wil niet dat ik spijt krijg van een gemiste kans' regio-voetbal.nl

Gwaeron Stout: 'Ik wil niet dat ik spijt krijg van een gemiste kans'

Nieuws Spelerscarrousel 84 keer gelezen

WERKENDAM –  Aan het huwelijk tussen Gwaeron Stout en Kozakken Boys komt na het huidige seizoen definitief een einde. De 25-jarige inwoner van Nieuw-Lekkerland ruilt het Werkendamse rood-wit dan in voor dezelfde clubkleuren van IJsselmeervogels.

Een keuze die voor Stout niet de makkelijkste uit zijn carrière was, geeft hij meteen toe. “Vorig jaar rond deze tijd legde IJsselmeervogels de eerste contacten om te polsen hoe ik tegenover een transfer stond. Ik besloot toen om er niet op in te gaan, omdat het op dat moment niet goed voelde. Wel liet ik tijdens dat gesprek blijken IJsselmeervogels een mooie club te vinden waarvoor ik in de toekomst wellicht zou willen spelen”, blikt hij terug.

Fanatieke achterban
Nadat de clubleiding van de Spakenburgse vereniging enkele weken geleden opnieuw contact opnam met Stout, ging het balletje rollen. “Daar sprak vertrouwen uit”, aldus de Kozakken Boys-captain. “Ik denk ook dat IJsselmeervogels een club is die bij me past. Ze hebben een rijke historie en bovendien een fanatieke achterban. Begrijp me goed: ik had zo nog vijf, zes seizoenen bij Kozakken Boys kunnen spelen, het is echt mijn club geworden. Maar ik wil niet dat ik spijt krijg van een gemiste kans. Het voelde goed en ik heb besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

[[{"fid":"41393","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Teus Admiraal)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Teus Admiraal)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Teus Admiraal)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Bij de huidige koploper van de Tweede Divisie heeft Stout, voorheen ook actief in de jeugd van Feyenoord, getekend voor één seizoen met een optie tot nog een extra jaar. Ook teamgenoot Ahmed El Azzouti gaat met hem mee. “We wisten van elkaar dat de kans erin zat dat we komend seizoen allebei voor IJsselmeervogels zouden spelen. We voelen elkaar goed aan en dat hij ook overstapt voelt voor mij vertrouwd. In een nieuwe omgeving is het toch fijn dat je kunt terugvallen op mensen die je al kent.”

Derby
Stout kijkt dan ook uit naar wat de toekomst gaat brengen. “Een jaar of vijf geleden heb ik ook al eens geroepen dat ik die derby hoe dan ook een keer moest spelen. Dat lijkt me geweldig. Alhoewel ik een dubbel gevoel aan mijn aanstaande vertrek overhoud, ben ik er nog niet mee bezig. Dat IJsselmeervogels bovenaan staat heeft geen invloed gehad. Net zo min als het vertrek van Danny Buijs en onze prestaties op dit moment”, doelt hij op de huidige 12e positie op de ranglijst.

Een Kozakken Boys-onwaardige plek, aldus Stout. “Het is duidelijk dat het momenteel niet loopt zoals het zou moeten lopen. We hebben te veel punten verspeeld door slordigheden en persoonlijke fouten. Ik denk dat het niet overdreven is om te roepen dat we minstens zes punten meer hadden moeten hebben. Aan de titel hoeven we op het moment dus ook even niet te denken, maar de top-7 moet met de kwaliteit die we in huis hebben echt wel mogelijk zijn. Eerst waardig afsluiten in Werkendam, en dan gaan we kijken wat het avontuur bij IJsselmeervogels gaat brengen.”

[[{"fid":"34903","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33